Grillezett sárgarépa

Gasztro

Grillezett sárgarépa

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 szál sárgarépa
  • 1 avokádó
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 lime
  • friss menta
  • 1 kk. durvára őrölt bors
  • 10 dkg natúr kesudió
  • jégsaláta

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A sárgarépákat alaposan megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Minden oldalukat megkenjük olívaolajjal, és fűszerezzük sóval, borssal. Ezután egy grillserpenyőben vagy faszénen többször átforgatva megsütjük.

A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk. Ezután megsózzuk.

A mentát megmossuk, leveleire szedjük. Az avokádót felszeleteljük.

Ha a sárgarépa megsült, egy csinos tálra rakjuk az avokádóval és a salátalevelekkel együtt. Meglocsoljuk lime-lével, melynek a héjából is reszelünk a zöldségekre. Megszórjuk a pirított kesudióval és a mentalevelekkel. Könnyű, friss fogás, mely főételnek, de akár köretnek is tökéletes.

A recept megjelenését a METRO támogatta.

Ajánljuk még:

Körtedesszert vaníliás joghurttal

Érzitek gondolatban a sült gyümölcsök édes illatát? Ha beköszönt az ősz, a sütő felől olykor isteni illatok szállnak. A gyümölcs meleg aromája, a csöppnyi karamelles zamat, ellenállhatatlan. Ha találok éppen hibás gyümölcsöt, semmi gond, megtisztítom, és készül belőle valami remek. Ha nem gyümölcsleves vagy gyümölcsszósz, akkor lehet belőle egy egyszerű desszert. Például a legutóbb készült, mézzel, vaníliával és citrommal finomított, joghurttal selymesített pohár desszert, aminek a szelíd kukoricapehely adott egy plusz, ropogós réteget.