Hozzávalók
- 4 szál sárgarépa
- 1 avokádó
- 1 dl olívaolaj
- 1 lime
- friss menta
- 1 kk. durvára őrölt bors
- 10 dkg natúr kesudió
- jégsaláta
- só
Elkészítés
A sárgarépákat alaposan megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Minden oldalukat megkenjük olívaolajjal, és fűszerezzük sóval, borssal. Ezután egy grillserpenyőben vagy faszénen többször átforgatva megsütjük.
A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk. Ezután megsózzuk.
A mentát megmossuk, leveleire szedjük. Az avokádót felszeleteljük.
Ha a sárgarépa megsült, egy csinos tálra rakjuk az avokádóval és a salátalevelekkel együtt. Meglocsoljuk lime-lével, melynek a héjából is reszelünk a zöldségekre. Megszórjuk a pirított kesudióval és a mentalevelekkel. Könnyű, friss fogás, mely főételnek, de akár köretnek is tökéletes.
A recept megjelenését a METRO támogatta.
Ajánljuk még: