Grillezett garnélanyárs

Gasztro

Grillezett garnélanyárs

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 32-36 db nyers, tisztított garnéla
  • 2 ek. olívaolaj
  • 4-5 ek. zöld pesto
  • 3-4 szem citrom
  • vízbe áztatott bambusznyársak

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A grillezőt közepes hőmérsékletre fűtjük, vagy felmelegítünk egy grillserpenyőt.  A garnélákat nyársra húzzuk, majd megsózzuk, megkenjük olívaolajjal, majd zöld pestóval. 4-5 percig grillezzük , míg elkezd szépen pirulni. Figyeljünk, hogy ne süssük túl.

Közben a citromokat gerezdekre vágjuk, majd majd azokat is grillezzük, míg kicsit elkezdenek pirulni. Ezzel locsoljuk meg a sült garnélát, és frissen fogyasztjuk.

 A recept megjelenését a METRO támogatta.

Ajánljuk még:

Paradicsomlevesek netovábbja

Betűtésztás vagy vajas galuskás? Édes vagy borsos? Télen melegen, nyáron hidegen? A paradicsomleves mindenkinek mást és mást jelent. Nekem a betűtésztás, menzás paradicsomleves volt a mumus, mert abban a rántás és a sűrített lé jó arányát nehéz eltalálni. Gyakorlat kell hozzá, nem kevés – és rajongás ezért a sűrű levesért. A házi, vajas galuskás közelebb vitt egy kicsit a paradicsomleves lényegéhez, ám amikor a legkisebb leányom a nyers paradicsomlevesével kínált, az lett a befutó: az igazán nyári, üde, zamatos paradicsomleves – a jövő generációja, új ízek, friss élmények lenyomatai levesbe sűrítve.