Grillezett garnélanyárs

Gasztro

Grillezett garnélanyárs

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 32-36 db nyers, tisztított garnéla
  • 2 ek. olívaolaj
  • 4-5 ek. zöld pesto
  • 3-4 szem citrom
  • vízbe áztatott bambusznyársak

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A grillezőt közepes hőmérsékletre fűtjük, vagy felmelegítünk egy grillserpenyőt.  A garnélákat nyársra húzzuk, majd megsózzuk, megkenjük olívaolajjal, majd zöld pestóval. 4-5 percig grillezzük , míg elkezd szépen pirulni. Figyeljünk, hogy ne süssük túl.

Közben a citromokat gerezdekre vágjuk, majd majd azokat is grillezzük, míg kicsit elkezdenek pirulni. Ezzel locsoljuk meg a sült garnélát, és frissen fogyasztjuk.

 A recept megjelenését a METRO támogatta.

Ajánljuk még:

Körtedesszert vaníliás joghurttal

Érzitek gondolatban a sült gyümölcsök édes illatát? Ha beköszönt az ősz, a sütő felől olykor isteni illatok szállnak. A gyümölcs meleg aromája, a csöppnyi karamelles zamat, ellenállhatatlan. Ha találok éppen hibás gyümölcsöt, semmi gond, megtisztítom, és készül belőle valami remek. Ha nem gyümölcsleves vagy gyümölcsszósz, akkor lehet belőle egy egyszerű desszert. Például a legutóbb készült, mézzel, vaníliával és citrommal finomított, joghurttal selymesített pohár desszert, aminek a szelíd kukoricapehely adott egy plusz, ropogós réteget.