Hozzávalók:
Tésztához:
- 150 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g porcukor
Túrókrémhez:
- 150 ml tej
- 150 ml tejszín
- 250 g cukor
- 3 db tojássárgája
- 500 g túró
- 3 db lapzselatin
- 2 db citrom leve + héja
Áfonyazseléhez:
- 200 ml Tiltott Csíki Jégáfonya Sör
- 250 g mirelit áfonya
- 100 g cukor
- 4 db lapzselatin
Elkészítés:
A lisztet a hideg vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és tésztát gyúrunk belőle. Egy 32-es tortakarika aljába nyomkodjuk, majd 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
A tejet, a tejszínt és a cukrot felforraljuk, majd a tojássárgájához adjuk. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe és a tejes keverékhez adjuk a túróval együtt. Botmixerrel krémesre keverjük, hozzáadjuk a citromot, és a megsült tésztalapra öntjük. Hűtőbe tesszük dermedni.
Az áfonyát a sörrel és a cukorral feltesszük főni, forrás után beletesszük a beáztatott zselatint, majd mikor szobahőmérsékletű, a torta tetejére öntjük.
A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.
Ajánljuk még: