Áfonyasörös túrótorta

Gasztro

Áfonyasörös túrótorta

Móricz Kitti, a Tiltott Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje.

Hozzávalók:

Tésztához:

Tovább olvasok
  • 150 g liszt 
  • 100 g vaj 
  • 50 g porcukor 

Túrókrémhez:

  • 150 ml tej 
  • 150 ml tejszín 
  • 250 g cukor 
  • 3 db tojássárgája 
  • 500 g túró 
  • 3 db lapzselatin 
  • 2 db citrom leve + héja 

Áfonyazseléhez:

Elkészítés:

A lisztet a hideg vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és tésztát gyúrunk belőle. Egy 32-es tortakarika aljába nyomkodjuk, majd 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük.

A tejet, a tejszínt és a cukrot felforraljuk, majd a tojássárgájához adjuk. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe és a tejes keverékhez adjuk a túróval együtt. Botmixerrel krémesre keverjük, hozzáadjuk a citromot, és a megsült tésztalapra öntjük. Hűtőbe tesszük dermedni.

Az áfonyát a sörrel és a cukorral feltesszük főni, forrás után beletesszük a beáztatott zselatint, majd mikor szobahőmérsékletű, a torta tetejére öntjük. 

A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.

 

 
 

 

Ajánljuk még:

„Az evést is meg kell tanítanunk” – a gyorsétterem-emberiségről

Bárhol járunk is a világban, (szinte) mindenhol hódítanak a gyorséttermek. A nap minden szakában megtelnek a fényárban úszó étkezdék, és ami a legszomorúbb: kilencven százalék feletti arányban tízen- huszonéves fiatalokkal találkozhatunk bennük. Ennek okán (szinte) az egész világon feladattá vált a „relearning how to eat”, vagyis az étkezés „újratanulása”. Ez a fogalom egykoron egy-egy betegség utáni lábadozás feladatát jelentette, ma viszont egyre inkább az egészségünk megőrzésére irányuló tevékenységet takar. Egy olyan folyamatot, amiben a nagyszülőknek kulcsszerepe van.

 

Már követem az oldalt

X