Marcsi kedvenc növényei az idei kertből

Kertem

Marcsihoz rengeteg kérdés érkezik azzal kapcsolatban is, hogy milyen fajtájú babot, uborkát vagy éppen padlizsánt termeszt a kertjében. Most bemutatja azokat, amelyek nála beváltak, és hasznos tanácsokat is ad velük kapcsolatban. A konyhájában egy olasz finomság, caponata készül. 

3. évad 28. rész
Borbás Marcsi ezúttal megmutatja, miként lehet már most elvetni néhány fajta magot, hogy tavasszal majd a lehető legkorábban élvezhessük a termést. A konyhájában egy melengető téli karalábéleves készül. 

Borbás Marcsihoz vendég érkezett, Sütő József, akivel többek között arra keresik a választ, mi legyen a gyümölcsfákról lehullott levelek sorsa. A munka után birsalma-befőttet készített Marcsi.

Marcsi ezúttal egy különleges virágrakottast készít, mely tavaszra fog majd kivirágozni. Remek ajándék lehet akár karácsonyra is. A konyhájában tonhalas tészta készül pirított kelbimbóval.

Borbás Marcsi az idei évben nagyon elégedett lehet a kertjével, hiszen folyamatosan szüretelte a szebbnél szebb termést. A legszebbek azonban a tökfélék lettek, melyeket ideje betakarítani. 

A konyhában ezúttal cukorpogácsa készül. 

Borbás Marcsi az őrségi kertben ezúttal felszedi a szilvát, az almát, és a lehullott diót is. Természetesen azt is megmutatja, mi készül nála az őszi termésekből.  A konyhájában egy igazi őszi finomság, gluténmentes sütőtökös palacsinta készül. 

Marcsinál folytatódnak a munkálatok az új virágoskerti ágyásban. Szomorú Miklós és csapata elülteti az évelőket az előzetes terv alapján, és rengeteg hasznos tanácsot is adnak munka közben. Marcsi konyhájában ezúttal sütőtökös gnocchi készül. 

Borbás Marcsihoz ezúttal segítség érkezik: Szomorú Miklós és csapata új virágágyást készít az őrségi kert egyik legproblémásabb területén. Megtudjuk, hogyan érdemes előkészíteni ilyen célra egy területet, és miképp zajlik a tervezés folyamata. Természetesen rengeteg jó tanács is elhangzik majd. Marcsi konyhájában ezúttal egy népszerű portugál édesség, vaníliás kosárka készül. 

Borbás Marcsi rengeteg kérdést kap a kertje kapcsán, most ezek közül a leggyakoribbakat igyekszik megválaszolni. A konyhájában ezúttal rakott karaj készül őszi zöldségekkel.

Marcsi ezúttal a szobanövényeit veszi kezelésbe, és elárulja, hogyan készítsük fel őket a következő időszakra. A konyhájában ezúttal sütőben sült rizspuding készül körtekompóttal.

Marcsi nem is olyan régen elutazott egy hétre, magára hagyva a kertet. Hogy mi történt ezalatt az Őrségben, és mi várt rá, mikor hazaért, megmutatja a legújabb videójában! A konyhában ezúttal egy friss paradicsomleves készül. 

Paradicsom, cukkini, tök, padlizsán, dinnye – csak néhány zöldség és gyümölcs, ami megtermett Marcsinál a legutóbbi szüret előtt. Most mutatja, hogy néz ki egy átlagos reggeli begyüjtőút, aztán elmeséli, miből mit főz! 

 

Már követem az oldalt

X