Kertem: Tökfélék - minden, amit tudni jó

Kertem

Cukkini, sütőtök, patisszon, uborka, sárgadinnye, görögdinnye – sok tökféle, amit Borbás Marcsi mind nevelt már a kertjében! Mutatja, hogyan.

3. évad 40. rész

Milyen metszőollót válasszunk, és melyik mire jó? Borbás Marcsi a Kertem e heti részében megmutatta. Utána egy francia hagymaleves gluténmentes változatát készítette el.

Tavasszal már korán el lehet tenni a földbe a dughagymákat, Marcsi is ezt teszi, és ezzel kapcsolatban ad néhány jótanácsot. A konyhájában ezúttal pikáns húsgolyók készülnek. 

A bőséges batátatermést most kell megalapozni, Marcsi ehhez ad jó néhány tippet. A konyhájában pedig desszert készül, szintén batátából.

Borbás Marcsi ezúttal megmutatja, hogyan termeszthetünk otthon csírákat és mikorzöldeket. Nincs szükség hozzá másra, mint jó minőségű magokra, néhány eszközre és persze egy kis figyelemre. A konyhában ezúttal csicseriborsó-saláta készül. 

A virágok királynői! Marcsi elmeséli tapasztalatait arról, hogyan gondozzuk az orchideákat és hogyan szaporítsuk őket. Konyhájában ezúttal vietnámi leves, Pho leves készül.

A kertészek már javában készülnek a következő szezonra, Marcsi sem tétlenkedik, inkább elveti a palántának való magokat. Ezzel kapcsolatban szolgál néhány jótanáccsal. A konyhájában ezúttal gombapörkölt készül. 

A 2022-es év egyik nagy sikere a zöldbab volt az őrségi kertben. Borbás Marcsi megmutatta, mi mindent kell tudni róla.

 

Már követem az oldalt

X