Kertem: Permakultúra a gyakorlatban

Kertem

Marcsi kertjében kiválóan működik a permakultúrás ágyás, ezért a Kertem legújabb epizódjában összefoglaltuk, hogyan készült el ez az ágyás, mi minden termett benne az első évben, és milyen teendőket kellett elvégezni benne. Marcsi konyhájában ezúttal tavaszi zöldségleves készül grízgaluskával. 

2. évad 51. rész

A korallberkenye sokunk kertjében megtalálható, és nem véletlen, hogy ennyire népszerű. Marcsi megmutatja, miként érdemes gondozni, hogy évről évre gyönyörködhessünk benne. A konyhában ezúttal egy gyors, fehér csokoládés, málnás sütemény, blondie készül. 

Marcsi kertje már a nyár elején fantasztikus, érik az eper, hatalmas a cukorborsó, és úgy tűnik, idén a káposztafélékkel is szerencséje lesz. Nézzetek körül a júniusi őrségi konyhakertben! A konyhában ezúttal egy gyors és ízletes vendégváró készül, hagymás, gombás falatkák. 

Tudtátok, hogy a földimogyoró nálunk is megterem? Marcsi is vet most az őrségi kertbe, és kíváncsian várja az eredményt. Ezután a konyhájában egy friss, gyors és nagyon finom svéd uborkasaláta készül. 

Marcsi szeret kísérletezni a kertben, így folyton keresi a különlegességeket. Ezúttal két érdekes gumós növényt, inkagumót és kínai articsókát ültetett. Természetesen ezek mellett burgonya, batáta és csicsóka is került a permakultúrás ágyásba. A konyhájában ezúttal egy friss, nyári, citromos piskótatekercs torta készül. 

Marcsi ebben az epizódban az uborkát veti el az őrségi kertben, és számos tanácsot ad, hogy a kezdő uborkatermesztők is sikerrel járjanak. A konyhájában ezúttal hagymás rostélyos készül.  

Marcsi elpalántázza a paprikákat, és közben hasznos tippeket ad, hogy a növények még erősebbek, egészségesebbek legyenek. A konyhájában ezúttal egy fantasztikus, sütés nélküli epres túrótorta készül.

Marcsi a kártevők miatt minden évben sokat bajlódik a káposztafélékkel. Idén is megpróbálkozik a termesztésükkel az őrségi kertben, és minden lehetséges praktikát bevet, hogy sikerrel járjon. A konyhájában ezúttal tárkonyos raguleves készül. 

Marcsi ezúttal áfonyabokrokat telepít az őrségi kertbe. Elmondja, mire van szüksége ennek a növénynek, hogy szépen fejlődjön, és bőséges termést hozzon. A konyhájában pedig egy húsmentes, juhtúrós, spenótos lasagne készül.  

Marcsi málnát telepít az őrségi kertbe, és ad néhány jótanacsot ezzel a növénnyel kapcsolatban. A konyhában ezúttal Cobb-saláta készül.

Marcsi ezúttal a gyepet veszi kezelésbe. Minden fontos lépést elmagyaráz és el is végez, ami ahhoz szükséges, hogy hamarosan gyönyörködhessünk a puha, sűrű, zöld fű látványában. A konyhában ezúttal egy klasszikus olasz fogás, spagetti amatriciana készül. 

A rebarbara a kert éke lehet, ráadásul egészséges és értékes konyhai alapanyag is. Marcsi megmutatja, hogyan gondozzuk ezt a különleges növényt, mire figyeljünk az ültetésénél. Ezúttal egy különleges trükköt is bevet, hogy a termés még bőségesebb legyen. A konyhájában aztán svéd gombasaláta készül.