Marcsi megmutatja legújabb építményt a kertjében, a dupla komposztálót. Természetesen a recept sem marad el, Marcsi konyhájában ezúttal cukkiniprósza készül. 

Tudtátok, hogy az epret a lehető legjobban úgy lehet szaporítani, ha néhány évet rászánunk, és négy ágyást is befogunk? Marcsi ennek titkáról beszélt a mai epizódban. Végezetül egy fantasztikus, barackos krémlevest is készített, mégpedig vajkaramellás ízesítővel és pirított kesudióval. 

Borbás Marcsi megmutatja, milyen tökféléket vetett idén. Megtudjuk, hogyan segíthetjük a beporzók munkáját a bőséges termés érdekében, és az is kiderül, miként érdemes gondozni ezeket a növényeket az ősz folyamán. Marcsi konyhájában ezúttal rakott patisszon készül. 

Marcsi ezúttal a gyepet veszi gondozásba, és tanácsokat ad a füvet érintő őszi munkálatokkal kapcsolatban. A konyhájában ezúttal házi ketchup készül.

Marcsi ezúttal megmutatja, milyen a konyhakert augusztusban, mi terem ilyenkor, és melyek idén a kedvenc növényei. A séta után természetesen recept is következik, ezúttal egy gyümölcsös, túrós piskótatekercs. 

Borbás Marcsi kétféle technikát tanított, amivel szaporíthatjuk a rózsát, aztán az eredményeket is megmutatta! 

Borbás Marcsi bemutatta őrségi rózsakertjét, majd megmutatta, miképp kezdjünk hozzá a rózsa metszéséhez. Ezután egy finom, ropogós bőrű malacsültet is készített!

Borbás Marcsi megmutatja új ágyását, melybe különféle babokat vetett. Megtudjuk, mihez tudunk kezdeni egy terméketlen területtel, hogyan lehet feljavítani a földet, és miért érdemes mulcsolni. A munka után pedig egy hideg, frissítő uborkaleves receptjét is megismerhetjük. 

Marcsi ezúttal kertjének leggyönyörűbb részébe kalauzolja el a nézőket, hiszen megmutatja a virágait. Kiderül, milyen koncepció mentén dolgozik, milyen növényeket nevel, és mik a kedvencei. A kertbejárás után természetesen recept is következik, ezúttal három frissítő ital kerül terítékre, melyekkel a kerti bulik vendégeit is meglephetjük. 

Kertészkedni bárhol lehet, csak elhatározás és kedv szükséges hozzá. Marcsi ezúttal azt mutatja meg, miként tudunk egyetlen konténerben ízletes zöldségeket és fűszernövényeket termeszteni a magunk és a család örömére. A munka után jön egy újabb nyári recept, a kelt, meggyes, cseresznyés pite. 

Szokatlanul száraz volt a június, így a kertészeknek muszáj locsolniuk, ha bőséges termést szeretnének. Marcsi megmutatja, ő miként locsolja a kertjét, és milyen praktikákat vet be a szárazság ellen. A munkálatok után egy fantasztikus steak is készül egy villámgyors cukkinisalátával. 

Az Őrségben sajnos rengeteg a kártevő, de azok közül is idén a legveszélyesebb a spanyol csiga. Marcsi most ezekkel veszi fel a harcot, és megmutatja, miként érdemes védekezni, hogy az valóban hatékony legyen. A kerti munka után pedig következik egy újabb recept, ezúttal egy mandulás, epres kevert kuglóf.