Kertem: Különleges növények A kertész kertjében

Kertem

Szomorú Miklós kertjével nem lehet betelni, így Marcsi ismét oda látogatott el. Előző ott tett látogatásáról ITT TALÁLTOK VIDEÓT. Ezúttal különleges növényekkel ismerkedhetünk meg, melyek fantasztikus díszei lehetnek bármelyik virágoskertnek. Marcsi konyhájában ezután sült padlizsán készül.

3. évad 18. rész

Marcsi Uliczki Dórának köszönhetően lett egykor a kert szerelmese. Nemrég újra felkereste Velencén, hogy meséljen küldetéséről és persze mutassa meg gyönyörű kertjét, A titkos kertet. A kertlátogatás után tésztasalátát készített Marcsi.

Marcsi ezúttal egy budapesti kertet keres fel. A Zöld Pagony hihetetlen vadsága és bujasága mögött Rákászné Sinka Erika gondos munkája és elképesztő lelkesedése áll, aki elárulja, miként varázsolt zöldellő oázist a fővárosi telekből. Természetesen néhány hasznos tippeket is megoszt a nézőkkel. Marcsi konyhájában ezúttal fejtett babból készül egy gyors nyári leves. 

Marcsi tavaly kezdett kísérletezni az őrségi kertben az articsókával – erről a videót itt találjátok –, idén pedig már bőséges termést takaríthatott be. Ebben az epizódban elmondja, miként gondozza ezt a különleges növényt. A konyhájában ezúttal egy keleti ízvilágú, csípős marha készül batátával. 

Marcsi mindenkit arra biztat, hogy amikor a kertjét tervezi, ne csak vízszintes, hanem függőleges megoldásokban is gondolkodjon. Hiszen nincs is szebb a konyhakertben, mint a befuttatott lugas, a rácsra felfutó uborka, az égbe törő paradicsom vagy a csöngő kolbásztök. A konyhában ezúttal tonhalsaláta készül. 

A korallberkenye sokunk kertjében megtalálható, és nem véletlen, hogy ennyire népszerű. Marcsi megmutatja, miként érdemes gondozni, hogy évről évre gyönyörködhessünk benne. A konyhában ezúttal egy gyors, fehér csokoládés, málnás sütemény, blondie készül. 

Marcsi kertje már a nyár elején fantasztikus, érik az eper, hatalmas a cukorborsó, és úgy tűnik, idén a káposztafélékkel is szerencséje lesz. Nézzetek körül a júniusi őrségi konyhakertben! A konyhában ezúttal egy gyors és ízletes vendégváró készül, hagymás, gombás falatkák. 

Tudtátok, hogy a földimogyoró nálunk is megterem? Marcsi is vet most az őrségi kertbe, és kíváncsian várja az eredményt. Ezután a konyhájában egy friss, gyors és nagyon finom svéd uborkasaláta készül. 

Marcsi szeret kísérletezni a kertben, így folyton keresi a különlegességeket. Ezúttal két érdekes gumós növényt, inkagumót és kínai articsókát ültetett. Természetesen ezek mellett burgonya, batáta és csicsóka is került a permakultúrás ágyásba. A konyhájában ezúttal egy friss, nyári, citromos piskótatekercs torta készül. 

Marcsi ebben az epizódban az uborkát veti el az őrségi kertben, és számos tanácsot ad, hogy a kezdő uborkatermesztők is sikerrel járjanak. A konyhájában ezúttal hagymás rostélyos készül.  

Marcsi elpalántázza a paprikákat, és közben hasznos tippeket ad, hogy a növények még erősebbek, egészségesebbek legyenek. A konyhájában ezúttal egy fantasztikus, sütés nélküli epres túrótorta készül.

 
X
Már követem az oldalt