Kertem: konténerkert, a balkonkertészek kincse

Kertem

Kertészkedni bárhol lehet, csak elhatározás és kedv szükséges hozzá. Marcsi ezúttal azt mutatja meg, miként tudunk egyetlen konténerben ízletes zöldségeket és fűszernövényeket termeszteni a magunk és a család örömére. A munka után jön egy újabb nyári recept, a kelt, meggyes, cseresznyés pite. 

2. évad 17. rész

Marcsi megmutatja legújabb építményt a kertjében, a dupla komposztálót. Természetesen a recept sem marad el, Marcsi konyhájában ezúttal cukkiniprósza készül. 

Tudtátok, hogy az epret a lehető legjobban úgy lehet szaporítani, ha néhány évet rászánunk, és négy ágyást is befogunk? Marcsi ennek titkáról beszélt a mai epizódban. Végezetül egy fantasztikus, barackos krémlevest is készített, mégpedig vajkaramellás ízesítővel és pirított kesudióval. 

Borbás Marcsi megmutatja, milyen tökféléket vetett idén. Megtudjuk, hogyan segíthetjük a beporzók munkáját a bőséges termés érdekében, és az is kiderül, miként érdemes gondozni ezeket a növényeket az ősz folyamán. Marcsi konyhájában ezúttal rakott patisszon készül. 

Marcsi ezúttal a gyepet veszi gondozásba, és tanácsokat ad a füvet érintő őszi munkálatokkal kapcsolatban. A konyhájában ezúttal házi ketchup készül.

Marcsi ezúttal megmutatja, milyen a konyhakert augusztusban, mi terem ilyenkor, és melyek idén a kedvenc növényei. A séta után természetesen recept is következik, ezúttal egy gyümölcsös, túrós piskótatekercs. 

Borbás Marcsi kétféle technikát tanított, amivel szaporíthatjuk a rózsát, aztán az eredményeket is megmutatta! 

Borbás Marcsi bemutatta őrségi rózsakertjét, majd megmutatta, miképp kezdjünk hozzá a rózsa metszéséhez. Ezután egy finom, ropogós bőrű malacsültet is készített!

Borbás Marcsi megmutatja új ágyását, melybe különféle babokat vetett. Megtudjuk, mihez tudunk kezdeni egy terméketlen területtel, hogyan lehet feljavítani a földet, és miért érdemes mulcsolni. A munka után pedig egy hideg, frissítő uborkaleves receptjét is megismerhetjük. 

Marcsi ezúttal kertjének leggyönyörűbb részébe kalauzolja el a nézőket, hiszen megmutatja a virágait. Kiderül, milyen koncepció mentén dolgozik, milyen növényeket nevel, és mik a kedvencei. A kertbejárás után természetesen recept is következik, ezúttal három frissítő ital kerül terítékre, melyekkel a kerti bulik vendégeit is meglephetjük. 

Levendulákból nagyon sokfajta van, millió különbséggel egyes fajták között. Ezek közül mutat most be néhányat Marcsi, majd megmetszi őket az őrségi kertbe. Utána egy hűsítő finomságot, semifreddot készített a konyhában.

Szokatlanul száraz volt a június, így a kertészeknek muszáj locsolniuk, ha bőséges termést szeretnének. Marcsi megmutatja, ő miként locsolja a kertjét, és milyen praktikákat vet be a szárazság ellen. A munkálatok után egy fantasztikus steak is készül egy villámgyors cukkinisalátával. 

Az Őrségben sajnos rengeteg a kártevő, de azok közül is idén a legveszélyesebb a spanyol csiga. Marcsi most ezekkel veszi fel a harcot, és megmutatja, miként érdemes védekezni, hogy az valóban hatékony legyen. A kerti munka után pedig következik egy újabb recept, ezúttal egy mandulás, epres kevert kuglóf.