Kertem: Káposztafélék palántázása

Kertem

Marcsi a kártevők miatt minden évben sokat bajlódik a káposztafélékkel. Idén is megpróbálkozik a termesztésükkel az őrségi kertben, és minden lehetséges praktikát bevet, hogy sikerrel járjon. A konyhájában ezúttal tárkonyos raguleves készül. 

3. évad 9. rész

Marcsi ezúttal áfonyabokrokat telepít az őrségi kertbe. Elmondja, mire van szüksége ennek a növénynek, hogy szépen fejlődjön, és bőséges termést hozzon. A konyhájában pedig egy húsmentes, juhtúrós, spenótos lasagne készül.  

Marcsi málnát telepít az őrségi kertbe, és ad néhány jótanacsot ezzel a növénnyel kapcsolatban. A konyhában ezúttal Cobb-saláta készül.

Marcsi ezúttal a gyepet veszi kezelésbe. Minden fontos lépést elmagyaráz és el is végez, ami ahhoz szükséges, hogy hamarosan gyönyörködhessünk a puha, sűrű, zöld fű látványában. A konyhában ezúttal egy klasszikus olasz fogás, spagetti amatriciana készül. 

A rebarbara a kert éke lehet, ráadásul egészséges és értékes konyhai alapanyag is. Marcsi megmutatja, hogyan gondozzuk ezt a különleges növényt, mire figyeljünk az ültetésénél. Ezúttal egy különleges trükköt is bevet, hogy a termés még bőségesebb legyen. A konyhájában aztán svéd gombasaláta készül. 

Marcsi ezúttal a komposzttal foglalatoskodik, hiszen az fontos tápanyagot szolgáltat a kertjében termő növények számára. A konyhájában ezúttal hentes tokány készül. 

A jó időnek köszönhetően ébred a kert, hajtanak a virágoskert növényei is. Marcsi kitakarítja ezeket az ágyásokat, visszavágja a növényeit, és eltávolítja a gyomokat is, hogy hamarosan virágba borulhasson ez a terület. A konyhájában ezúttal pihepuha, mascarponekrémmel meglocsolt fahéjas csiga készül. 

Indul a Kertem sorozat harmadik évada! Úgy tűnik , megérkezett a tavasz, így Marcsi is nekilát a kerti munkálatoknak. Előkészíti az ágyásokat, és bekerülnek a földbe az első vetőmagok is. A konyhában ezúttal tepsis töltött káposzta készül!

Marcsi kertjében kiválóan működik a permakultúrás ágyás, ezért a Kertem legújabb epizódjában összefoglaltuk, hogyan készült el ez az ágyás, mi minden termett benne az első évben, és milyen teendőket kellett elvégezni benne. Marcsi konyhájában ezúttal tavaszi zöldségleves készül grízgaluskával. 

Marcsi rajong a virágokért, a tavalyi évben csodálatosan alakult az angolkertje. Ebben az epizódban visszatekintünk a legszebb virágokra, megmutatjuk, milyenek voltak a rododendronok, azáleák, levendulák, rózsák és verbénák. Természetesen néhány jó tanácsot is megosztunk a gondozásukkal kapcsolatban. Marcsi konyhájában ezután csokoládés linzer készül. 

Marcsi ezúttal megmutatja, milyen volt a tavalyi év a kertjében. Láthatjátok, milyen későn jött a tavasz, milyen meglepetéseket tartogatott a nyár, és milyen fantasztikus termést hozott az ősz. Az összefoglaló után természetesen egy recept is érkezik, ezúttal székelykáposzta készül Marcsi konyhájában. 

Ebben az epizódban összefoglaljuk, milyen teendők vannak egész évben a batátával kapcsolatban. Marcsi megmutatja, hogyan neveljünk édesburgolya-palántát otthon, hogyan ültessük ki a szabadba, és a betakarítás után miként tároljuk. A konyhájában ezúttal batátakrémleves készül.