Kertem: így lehet egész évben gyönyörű hagyma a háznál

Kertem

Marcsi ezúttal megmutatja a csodálatos hagymatermését. Azzal kapcsolatban is ad tippeket, hogyan érdemes a hagymát tárolni, és miként válhat egy csokornyi zöldség a kamra díszévé. A munka után recept is következik, ezúttal barackos pite készül Marcsi konyhájában.

2. évad 29. rész

Megéri a nyár végén ültetni egy-egy növényt, mert általuk még a hidegben is élvezhetjük a friss ízeket. Ezt tette Borbás Marcsi, szüretelt most epret, újkrumplit és zsenge édesköménygumót is! A nagy zöldségszüret után készített egy rakott padlizsánt.

Marcsi ezúttal ázalékokat készít gyógynövényekből, és a felhasználásukkal kapcsolatban is ad hasznos tanácsokat. A munka után következik egy recept, ezúttal kelkáposztafőzelék készül a konyhában.

Marcsi ezúttal a betakarításra váró zöldségekkel foglalatoskodik. Kiszedi a földből a céklát, a sárgarépát, majd pedig feltölti az újkrumplit. Bizony, az újkrumplit, melyet nyár végén vetett el. Azzal kapcsolatban is kapunk tippeket, hogy mit érdemes még ilyenkor vetni. Ezután Marcsi egy fantasztikusan csokoládés, céklával megbolondított brownie-t is süt. 

Marcsi megmutatja legújabb építményt a kertjében, a dupla komposztálót. Természetesen a recept sem marad el, Marcsi konyhájában ezúttal cukkiniprósza készül. 

Tudtátok, hogy az epret a lehető legjobban úgy lehet szaporítani, ha néhány évet rászánunk, és négy ágyást is befogunk? Marcsi ennek titkáról beszélt a mai epizódban. Végezetül egy fantasztikus, barackos krémlevest is készített, mégpedig vajkaramellás ízesítővel és pirított kesudióval. 

Borbás Marcsi megmutatja, milyen tökféléket vetett idén. Megtudjuk, hogyan segíthetjük a beporzók munkáját a bőséges termés érdekében, és az is kiderül, miként érdemes gondozni ezeket a növényeket az ősz folyamán. Marcsi konyhájában ezúttal rakott patisszon készül. 

Marcsi ezúttal a gyepet veszi gondozásba, és tanácsokat ad a füvet érintő őszi munkálatokkal kapcsolatban. A konyhájában ezúttal házi ketchup készül.

Marcsi ezúttal megmutatja, milyen a konyhakert augusztusban, mi terem ilyenkor, és melyek idén a kedvenc növényei. A séta után természetesen recept is következik, ezúttal egy gyümölcsös, túrós piskótatekercs. 

Borbás Marcsi kétféle technikát tanított, amivel szaporíthatjuk a rózsát, aztán az eredményeket is megmutatta! 

Borbás Marcsi bemutatta őrségi rózsakertjét, majd megmutatta, miképp kezdjünk hozzá a rózsa metszéséhez. Ezután egy finom, ropogós bőrű malacsültet is készített!

Borbás Marcsi megmutatja új ágyását, melybe különféle babokat vetett. Megtudjuk, mihez tudunk kezdeni egy terméketlen területtel, hogyan lehet feljavítani a földet, és miért érdemes mulcsolni. A munka után pedig egy hideg, frissítő uborkaleves receptjét is megismerhetjük. 

Marcsi ezúttal kertjének leggyönyörűbb részébe kalauzolja el a nézőket, hiszen megmutatja a virágait. Kiderül, milyen koncepció mentén dolgozik, milyen növényeket nevel, és mik a kedvencei. A kertbejárás után természetesen recept is következik, ezúttal három frissítő ital kerül terítékre, melyekkel a kerti bulik vendégeit is meglephetjük.