Marcsi ezúttal megmutatta, hogyan alakul az articsókatermelés Őrségi kertjében, aztán egy igazi téli finomságot készített a konyhában!

Megérkeztek az Őrségbe is az első fagyok, melyek Marcsi kertjét sem kímélték. Megmutatja mi az, ami áldozatul esett az ídőjárásnak, és mi az, ami még bőven kitart a hideg ellenére is. 

A konyhában ezúttal egy csodás körtés pite készül. 

Sütő József kertész még októberben jár Marcsinál, ekkor beszélgettek arról, hogyan érdemes a kerti talajt télen védeni, és milyen feladatok vannak ezzel kapcsolatban az ősz végi időszakban. A munka végeztével pedig  különleges sült burgonya és batáta is készül Marcsi konyhájában. 

Marcsihoz ezúttal vendég érkezik, Sütő József, akivel többek között arra keresik a választ, mi legyen a gyümölcsfákról lehullott levelek sorsa. A munka után egy gyors és egészséges fogást is készít, lazacot és kínai kelt süt. 

Marcsi ezúttal tanácsokat ad azzal kapcsolatban, hogyan tudunk egy kicsit takarékoskodni a virágoskertben. Például úgy, hogy begyűjtjük a magokat, így a következő évben nem kell megvásárolnunk ezeket. A munka után ezúttal egy finom és gyors gombaleves készül a konyhájában. 

Ismét eljött a batátaszüret ideje. Kiderül, hogy a tavalyi kudarc után, vajon Marcsi idén sikeresebb volt-e ezzel a csodás zöldséggel. A konyhájában most borjúszűz készül pikáns szilvamártással. 

Marcsi ezúttal ázalékokat készít gyógynövényekből, és a felhasználásukkal kapcsolatban is ad hasznos tanácsokat. A munka után következik egy recept, ezúttal kelkáposztafőzelék készül a konyhában.

Megéri a nyár végén ültetni egy-egy növényt, mert általuk még a hidegben is élvezhetjük a friss ízeket. Ezt tette Borbás Marcsi, szüretelt most epret, újkrumplit és zsenge édesköménygumót is! A nagy zöldségszüret után készített egy rakott padlizsánt.

Marcsi ezúttal megmutatja a csodálatos hagymatermését. Azzal kapcsolatban is ad tippeket, hogyan érdemes a hagymát tárolni, és miként válhat egy csokornyi zöldség a kamra díszévé. A munka után recept is következik, ezúttal barackos pite készül Marcsi konyhájában.

Marcsi ezúttal a betakarításra váró zöldségekkel foglalatoskodik. Kiszedi a földből a céklát, a sárgarépát, majd pedig feltölti az újkrumplit. Bizony, az újkrumplit, melyet nyár végén vetett el. Azzal kapcsolatban is kapunk tippeket, hogy mit érdemes még ilyenkor vetni. Ezután Marcsi egy fantasztikusan csokoládés, céklával megbolondított brownie-t is süt. 

Marcsi megmutatja legújabb építményt a kertjében, a dupla komposztálót. Természetesen a recept sem marad el, Marcsi konyhájában ezúttal cukkiniprósza készül.