Kertem: Egymást segítő növények a kertben

Kertem

Marcsitól megtudhatjuk, milyen növényeket érdemes egymás mellé veteményezni. Vannak ugyanis olyan párosok, melyek segítik egymást vagy elűzik a másik kártevőit, ám akadnak olyan növények is, melyeket semmi esetre sem szabad egymás közelébe vetni. Az is kiderül, miért érdemes a burgonya közé néhány zsályabokrot is ültetni. A munka végeztével egy finom eperbefőtt is készül.

1. évad 3. rész
Borbás Marcsi ezúttal a kerten túlra kirándul, és megmutatja, mi mindent érdemes begyűjteni  és feldolgozni az év során. A konyhájában egy koreai finomság, kimchi készül. 

Az őrségi kertben számos kártevő feltűnik, Marcsi viszont kizárólag bio módszerekkel védekezik ellenük. Ebben a videóban megmutatja, miként csinálja mindezt. A konyhájában rakott kelbimbó készül. 

Marcsi ezúttal összefoglalja, mit érdemes tudni az üvegházról, és milyen növényeket érdemes benne termeszteni. A konyhájában ezúttal cukkinibrownie készül. 

A cukorborsó nem zöldborsó, de nagyon finom, és nagyon nagyra nő. Borbás Marcsi mutatja, mit kell vele tenni.

Marcsi évek óta komposztál, és ebben a videóban mindent összeszedett, amit erről a folyamatról tudni érdemes. Bemutatta, mi kerülhet a komposztba, hogyan készítsünk komposztálót, miképp rostáljuk át a komposztot, majd mire használjuk a fantasztikus eredményt! A konyhájában ezután egy svéd sütemény készült.

Borbás Marcsi imád kísérletezni, ezért folyamatosan termeszt különleges növényeket, ráadásul az idei év különösen izgalmas volt ebből a szempontból. Nézzétek meg, mennyire volt termékeny az articsóka, a perui földicseresznye, az inkagyökér, illetve a citromnád az őrségi kertben! A konyhában ezúttal májgombócleves készül. 

Marcsi ezúttal sok-sok tippet szedett össze, hogy segítsen minden kertészkedőnek alaposan felkészülni az első fagyokra. A konyhájában ezúttal sokak kedvence, tiramisu készül. 

Borbás Marcsi ezúttal megmutatja, miként lehet már most elvetni néhány fajta magot, hogy tavasszal majd a lehető legkorábban élvezhessük a termést. A konyhájában egy melengető téli karalábéleves készül. 

Borbás Marcsihoz vendég érkezett, Sütő József, akivel többek között arra keresik a választ, mi legyen a gyümölcsfákról lehullott levelek sorsa. A munka után birsalma-befőttet készített Marcsi.

Marcsi ezúttal egy különleges virágrakottast készít, mely tavaszra fog majd kivirágozni. Remek ajándék lehet akár karácsonyra is. A konyhájában tonhalas tészta készül pirított kelbimbóval.

Borbás Marcsi az idei évben nagyon elégedett lehet a kertjével, hiszen folyamatosan szüretelte a szebbnél szebb termést. A legszebbek azonban a tökfélék lettek, melyeket ideje betakarítani. 

A konyhában ezúttal cukorpogácsa készül. 
 

Már követem az oldalt

X