Sokunk ablakait díszítik színes orchideák, Marcsinál van néhány pompás példány, így elárulja a nézőknek, miként gondozza ezeket. Ezután egy különleges banánkenyér készül a konyhájában. 

Az idei tél eddig nem hozott tartós fagyokat, de azért érdemes az érzékenyebb, fiatalabb nővényeket, díszfákat megvédeni. Marcsi megmutatja, hogy csomagolja be ilyenkor a fákat, kaspókat, és milyen anyagokat érdemes erre a célra használni. A munka végeztével egy gyors lencseleves is készül a konyhájában.

Marcsi ültet néhány új gyümölcsfát a kertjébe, és elárulja, mire kell figyelni ennél a műveletnél, hogy a kis fák jól érezzék magukat, és hamarosan termőre is forduljanak. A munka után pedig jön egy ünnepi recept, ezúttal egy különleges gyümölcskenyér készül a konyhájában. 
A tél alá vetés sokunknak ismerősen csenghet, hiszen nagyanyáink is alkalmazták ezt a praktikát a kertjükben. Marcsi is kipróbálja ezt a technikát, hogy tavasszal minél korábban előbujjanak majd a növénykék a föld alól. A munkálatok után egy gyönyörű karajt is megsüt rizzsel és savanyú káposztával. 

A permakultúrás kert egész évben csodálatosan működött, folyamatosan szebbnél-szebb zöldségekkel látta el Marcsit. Most eljött az ideje a tápanyag utánpótlásnak és a tél eleji munkálatoknak. Marcsi a kertészkedés után természetesen egy újabb receptet is megoszt a nézőkkel, ezúttal mézes puszedlit süt. 

Marcsi ezúttal megmutatta, hogyan alakul az articsókatermelés Őrségi kertjében, aztán egy igazi téli finomságot készített a konyhában!

Megérkeztek az Őrségbe is az első fagyok, melyek Marcsi kertjét sem kímélték. Megmutatja mi az, ami áldozatul esett az ídőjárásnak, és mi az, ami még bőven kitart a hideg ellenére is. 

A konyhában ezúttal egy csodás körtés pite készül. 

Sütő József kertész még októberben jár Marcsinál, ekkor beszélgettek arról, hogyan érdemes a kerti talajt télen védeni, és milyen feladatok vannak ezzel kapcsolatban az ősz végi időszakban. A munka végeztével pedig  különleges sült burgonya és batáta is készül Marcsi konyhájában. 

Marcsihoz ezúttal vendég érkezik, Sütő József, akivel többek között arra keresik a választ, mi legyen a gyümölcsfákról lehullott levelek sorsa. A munka után egy gyors és egészséges fogást is készít, lazacot és kínai kelt süt. 

Ismét eljött a batátaszüret ideje. Kiderül, hogy a tavalyi kudarc után, vajon Marcsi idén sikeresebb volt-e ezzel a csodás zöldséggel. A konyhájában most borjúszűz készül pikáns szilvamártással. 

Megéri a nyár végén ültetni egy-egy növényt, mert általuk még a hidegben is élvezhetjük a friss ízeket. Ezt tette Borbás Marcsi, szüretelt most epret, újkrumplit és zsenge édesköménygumót is! A nagy zöldségszüret után készített egy rakott padlizsánt.