Kertem: Batátapalánták nevelése – 2. rész

Kertem
Marcsi batátája gyönyörűen kihajtott, így ideje a hajtásokat egyenként elültetni, hogy szép, erős palánta legyen belőlük, és a későbbiekben bőséges termést tudjanak majd hozni. 
A munka végeztével pedig egy villámgyors bögrés mákos sütemény is készül. 
A batátatermesztésről szóló korábbi epizódot itt találjátok.
2. évad 8. rész

Marcsihoz rengeteg kérdés érkezik azzal kapcsolatban is, hogy milyen fajtájú babot, uborkát vagy éppen padlizsánt termeszt a kertjében. Most bemutatja azokat, amelyek nála beváltak, és hasznos tanácsokat is ad velük kapcsolatban. A konyhájában egy olasz finomság, caponata készül. 

Borbás Marcsi rengeteg kérdést kap a kertje kapcsán, most ezek közül a leggyakoribbakat igyekszik megválaszolni. A konyhájában ezúttal rakott karaj készül őszi zöldségekkel.

Marcsi ezúttal a szobanövényeit veszi kezelésbe, és elárulja, hogyan készítsük fel őket a következő időszakra. A konyhájában ezúttal sütőben sült rizspuding készül körtekompóttal.

Marcsi nem is olyan régen elutazott egy hétre, magára hagyva a kertet. Hogy mi történt ezalatt az Őrségben, és mi várt rá, mikor hazaért, megmutatja a legújabb videójában! A konyhában ezúttal egy friss paradicsomleves készül. 

Paradicsom, cukkini, tök, padlizsán, dinnye – csak néhány zöldség és gyümölcs, ami megtermett Marcsinál a legutóbbi szüret előtt. Most mutatja, hogy néz ki egy átlagos reggeli begyüjtőút, aztán elmeséli, miből mit főz! 

Borbás Marcsi igyekszik a lehető legjobban kitolni a kerti szezont, ezért ilyenkor sem csupán a betakarítással foglalkozik, hanem új palántákat is ültet az őrségi kertben. A konyhában ezután pikáns dinnyesalátát készített.

Marcsinak ebben az évben csodás lett a burgonyatermése, melyet be is takarít. Helyére olyan növényeket vet, melyek beérnek még az első fagyok előtt: kukoricát, kelbimbót, spenótot, patisszont és zöldfűszereket. A konyhában ezúttal egy krémes kukoricaleves készül. 

Marcsi utánajárt, milyen tárolók közül választhatunk, ha szeretnénk minél több esővizet gyűjteni. Ezután megmutatta, hogy lehet articsókából gyorsan, nagyon finom ételt készíteni. 

Marcsi Uliczki Dórának köszönhetően lett egykor a kert szerelmese. Nemrég újra felkereste Velencén, hogy meséljen küldetéséről és persze mutassa meg gyönyörű kertjét, A titkos kertet. A kertlátogatás után tésztasalátát készített Marcsi.

Marcsi ezúttal egy budapesti kertet keres fel. A Zöld Pagony hihetetlen vadsága és bujasága mögött Rákászné Sinka Erika gondos munkája és elképesztő lelkesedése áll, aki elárulja, miként varázsolt zöldellő oázist a fővárosi telekből. Természetesen néhány hasznos tippeket is megoszt a nézőkkel. Marcsi konyhájában ezúttal fejtett babból készül egy gyors nyári leves. 

Szomorú Miklós kertjével nem lehet betelni, így Marcsi ismét oda látogatott el. Előző ott tett látogatásáról ITT TALÁLTOK VIDEÓT. Ezúttal különleges növényekkel ismerkedhetünk meg, melyek fantasztikus díszei lehetnek bármelyik virágoskertnek. Marcsi konyhájában ezután sült padlizsán készül.

 
X
Már követem az oldalt