Kertem: Az orchideák ápolása

Kertem
Sokunk ablakait díszítik színes orchideák, Marcsinál van néhány pompás példány, így elárulja a nézőknek, miként gondozza ezeket. Ezután egy különleges banánkenyér készül a konyhájában. 
2. évad 43. rész

Marcsi mindenkit arra biztat, hogy amikor a kertjét tervezi, ne csak vízszintes, hanem függőleges megoldásokban is gondolkodjon. Hiszen nincs is szebb a konyhakertben, mint a befuttatott lugas, a rácsra felfutó uborka, az égbe törő paradicsom vagy a csöngő kolbásztök. A konyhában ezúttal tonhalsaláta készül. 

A korallberkenye sokunk kertjében megtalálható, és nem véletlen, hogy ennyire népszerű. Marcsi megmutatja, miként érdemes gondozni, hogy évről évre gyönyörködhessünk benne. A konyhában ezúttal egy gyors, fehér csokoládés, málnás sütemény, blondie készül. 

Marcsi kertje már a nyár elején fantasztikus, érik az eper, hatalmas a cukorborsó, és úgy tűnik, idén a káposztafélékkel is szerencséje lesz. Nézzetek körül a júniusi őrségi konyhakertben! A konyhában ezúttal egy gyors és ízletes vendégváró készül, hagymás, gombás falatkák. 

Tudtátok, hogy a földimogyoró nálunk is megterem? Marcsi is vet most az őrségi kertbe, és kíváncsian várja az eredményt. Ezután a konyhájában egy friss, gyors és nagyon finom svéd uborkasaláta készül. 

Marcsi szeret kísérletezni a kertben, így folyton keresi a különlegességeket. Ezúttal két érdekes gumós növényt, inkagumót és kínai articsókát ültetett. Természetesen ezek mellett burgonya, batáta és csicsóka is került a permakultúrás ágyásba. A konyhájában ezúttal egy friss, nyári, citromos piskótatekercs torta készül. 

Marcsi ebben az epizódban az uborkát veti el az őrségi kertben, és számos tanácsot ad, hogy a kezdő uborkatermesztők is sikerrel járjanak. A konyhájában ezúttal hagymás rostélyos készül.  

Marcsi elpalántázza a paprikákat, és közben hasznos tippeket ad, hogy a növények még erősebbek, egészségesebbek legyenek. A konyhájában ezúttal egy fantasztikus, sütés nélküli epres túrótorta készül.

Marcsi a kártevők miatt minden évben sokat bajlódik a káposztafélékkel. Idén is megpróbálkozik a termesztésükkel az őrségi kertben, és minden lehetséges praktikát bevet, hogy sikerrel járjon. A konyhájában ezúttal tárkonyos raguleves készül. 

Marcsi ezúttal áfonyabokrokat telepít az őrségi kertbe. Elmondja, mire van szüksége ennek a növénynek, hogy szépen fejlődjön, és bőséges termést hozzon. A konyhájában pedig egy húsmentes, juhtúrós, spenótos lasagne készül.  

Marcsi málnát telepít az őrségi kertbe, és ad néhány jótanacsot ezzel a növénnyel kapcsolatban. A konyhában ezúttal Cobb-saláta készül.

Marcsi ezúttal a gyepet veszi kezelésbe. Minden fontos lépést elmagyaráz és el is végez, ami ahhoz szükséges, hogy hamarosan gyönyörködhessünk a puha, sűrű, zöld fű látványában. A konyhában ezúttal egy klasszikus olasz fogás, spagetti amatriciana készül. 

 
X
Már követem az oldalt