Sokunk ablakait díszítik színes orchideák, Marcsinál van néhány pompás példány, így elárulja a nézőknek, miként gondozza ezeket. Ezután egy különleges banánkenyér készül a konyhájában. 

Az idei tél eddig nem hozott tartós fagyokat, de azért érdemes az érzékenyebb, fiatalabb nővényeket, díszfákat megvédeni. Marcsi megmutatja, hogy csomagolja be ilyenkor a fákat, kaspókat, és milyen anyagokat érdemes erre a célra használni. A munka végeztével egy gyors lencseleves is készül a konyhájában.

Marcsi ültet néhány új gyümölcsfát a kertjébe, és elárulja, mire kell figyelni ennél a műveletnél, hogy a kis fák jól érezzék magukat, és hamarosan termőre is forduljanak. A munka után pedig jön egy ünnepi recept, ezúttal egy különleges gyümölcskenyér készül a konyhájában. 
A tél alá vetés sokunknak ismerősen csenghet, hiszen nagyanyáink is alkalmazták ezt a praktikát a kertjükben. Marcsi is kipróbálja ezt a technikát, hogy tavasszal minél korábban előbujjanak majd a növénykék a föld alól. A munkálatok után egy gyönyörű karajt is megsüt rizzsel és savanyú káposztával. 

A permakultúrás kert egész évben csodálatosan működött, folyamatosan szebbnél-szebb zöldségekkel látta el Marcsit. Most eljött az ideje a tápanyag utánpótlásnak és a tél eleji munkálatoknak. Marcsi a kertészkedés után természetesen egy újabb receptet is megoszt a nézőkkel, ezúttal mézes puszedlit süt. 

Megérkeztek az Őrségbe is az első fagyok, melyek Marcsi kertjét sem kímélték. Megmutatja mi az, ami áldozatul esett az ídőjárásnak, és mi az, ami még bőven kitart a hideg ellenére is. 

A konyhában ezúttal egy csodás körtés pite készül. 

Sütő József kertész még októberben jár Marcsinál, ekkor beszélgettek arról, hogyan érdemes a kerti talajt télen védeni, és milyen feladatok vannak ezzel kapcsolatban az ősz végi időszakban. A munka végeztével pedig  különleges sült burgonya és batáta is készül Marcsi konyhájában. 

Marcsihoz ezúttal vendég érkezik, Sütő József, akivel többek között arra keresik a választ, mi legyen a gyümölcsfákról lehullott levelek sorsa. A munka után egy gyors és egészséges fogást is készít, lazacot és kínai kelt süt. 

Ismét eljött a batátaszüret ideje. Kiderül, hogy a tavalyi kudarc után, vajon Marcsi idén sikeresebb volt-e ezzel a csodás zöldséggel. A konyhájában most borjúszűz készül pikáns szilvamártással. 

Marcsi ezúttal ázalékokat készít gyógynövényekből, és a felhasználásukkal kapcsolatban is ad hasznos tanácsokat. A munka után következik egy recept, ezúttal kelkáposztafőzelék készül a konyhában.

Megéri a nyár végén ültetni egy-egy növényt, mert általuk még a hidegben is élvezhetjük a friss ízeket. Ezt tette Borbás Marcsi, szüretelt most epret, újkrumplit és zsenge édesköménygumót is! A nagy zöldségszüret után készített egy rakott padlizsánt.