Kertem: A kert doktorai

Kertem

Számos olyan gyógynövény van, mely nemcsak szép, hanem a kertbe ültetett zöldségeket is megvédi a kétevőktől. A kertek doktorai ezek a virágok, melyek Marcsi őrségi kertjében is helyet kapnak. Érdemes őket megismerni és használni! A fenyő friss, tavaszi rügyei is gyógyhatásúak, így Marcsi megmutatja, hogyen készíthetünk belőle szirupot.

1. évad 6. rész

A 2022-es év egyik nagy sikere a zöldbab volt az őrségi kertben. Borbás Marcsi megmutatta, mi mindent kell tudni róla.

Borbás Marcsi ezúttal a kerten túlra kirándul, és megmutatja, mi mindent érdemes begyűjteni  és feldolgozni az év során. A konyhájában egy koreai finomság, kimchi készül. 

Az őrségi kertben számos kártevő feltűnik, Marcsi viszont kizárólag bio módszerekkel védekezik ellenük. Ebben a videóban megmutatja, miként csinálja mindezt. A konyhájában rakott kelbimbó készül. 

Marcsi ezúttal összefoglalja, mit érdemes tudni az üvegházról, és milyen növényeket érdemes benne termeszteni. A konyhájában ezúttal cukkinibrownie készül. 

A cukorborsó nem zöldborsó, de nagyon finom, és nagyon nagyra nő. Borbás Marcsi mutatja, mit kell vele tenni.

Marcsi évek óta komposztál, és ebben a videóban mindent összeszedett, amit erről a folyamatról tudni érdemes. Bemutatta, mi kerülhet a komposztba, hogyan készítsünk komposztálót, miképp rostáljuk át a komposztot, majd mire használjuk a fantasztikus eredményt! A konyhájában ezután egy svéd sütemény készült.

Borbás Marcsi imád kísérletezni, ezért folyamatosan termeszt különleges növényeket, ráadásul az idei év különösen izgalmas volt ebből a szempontból. Nézzétek meg, mennyire volt termékeny az articsóka, a perui földicseresznye, az inkagyökér, illetve a citromnád az őrségi kertben! A konyhában ezúttal májgombócleves készül. 

Marcsi ezúttal sok-sok tippet szedett össze, hogy segítsen minden kertészkedőnek alaposan felkészülni az első fagyokra. A konyhájában ezúttal sokak kedvence, tiramisu készül. 

Borbás Marcsi ezúttal megmutatja, miként lehet már most elvetni néhány fajta magot, hogy tavasszal majd a lehető legkorábban élvezhessük a termést. A konyhájában egy melengető téli karalábéleves készül. 

Borbás Marcsihoz vendég érkezett, Sütő József, akivel többek között arra keresik a választ, mi legyen a gyümölcsfákról lehullott levelek sorsa. A munka után birsalma-befőttet készített Marcsi.

Marcsi ezúttal egy különleges virágrakottast készít, mely tavaszra fog majd kivirágozni. Remek ajándék lehet akár karácsonyra is. A konyhájában tonhalas tészta készül pirított kelbimbóval.

 

Már követem az oldalt

X