Kertem: A három nővér a kertben - kukorica, bab és tök vetése

Kertem

Marcsi megismertet bennünket a kert három nővérével, vagyis elmondja, miként termeszthetünk ugyanazon a területen egyszerre babot, kukoricát és tökféléket. Ezután spárgát savanyít, a maradékból pedig krémlevest is készít.

1. évad 4. rész

Díszítsük nagy kaspókkal az erkélyt, a teraszt vagy a kert sarkait! Borbás Marcsi virágokat ültet át, de megmutatja azt is, hogy zöldségeket is termeszthetünk kaspóban, például cukkinit, folyton növő paradicsomot. Egy kísérletet is indít: magról szaporít szobanövényeket.

Egy virágos kert létrehozása és gyarapítása rengeteg munkába és pénzbe kerül, ezért mindent, amit csak tudunk, érdemes szaporítani. Marcsi mutatja, mely növények a legalkalmasabbak erre a célra.

Mi a helyzet a spárgával és a rebarbarával, a fokhagymával és a mángolddal Borbás Marcsi kertjében, hogy áll a múltkori vetés és milyen teendők akadhatnak a kertben áprilisban?

A korai veteményezés alapszabályairól mesélt Borbás Marcsi. Megmutatja, nála mi került elsőként a magaságyásba: retek, saláta, cékla és koriander is terem nála hamarosan, ha minden jól megy.

Milyen metszőollót válasszunk, és melyik mire jó? Borbás Marcsi a Kertem e heti részében megmutatta. Utána egy francia hagymaleves gluténmentes változatát készítette el.

Tavasszal már korán el lehet tenni a földbe a dughagymákat, Marcsi is ezt teszi, és ezzel kapcsolatban ad néhány jótanácsot. A konyhájában ezúttal pikáns húsgolyók készülnek. 

A bőséges batátatermést most kell megalapozni, Marcsi ehhez ad jó néhány tippet. A konyhájában pedig desszert készül, szintén batátából.

Borbás Marcsi ezúttal megmutatja, hogyan termeszthetünk otthon csírákat és mikorzöldeket. Nincs szükség hozzá másra, mint jó minőségű magokra, néhány eszközre és persze egy kis figyelemre. A konyhában ezúttal csicseriborsó-saláta készül. 

A virágok királynői! Marcsi elmeséli tapasztalatait arról, hogyan gondozzuk az orchideákat és hogyan szaporítsuk őket. Konyhájában ezúttal vietnámi leves, Pho leves készül.

A kertészek már javában készülnek a következő szezonra, Marcsi sem tétlenkedik, inkább elveti a palántának való magokat. Ezzel kapcsolatban szolgál néhány jótanáccsal. A konyhájában ezúttal gombapörkölt készül. 

 

Már követem az oldalt

X