Kertem: A fagyöngy

Megoszlanak a vélemények a fagyöngy hasznosságáról. Marcsi ezúttal úgy dönt, hogy lemetszi a nagyon régi, és számára igen értékes almafájáról, mivel egy másik hasonló fa már tönkrement emiatt a kertjében. A munkálatok után azt is megmutatja, hogyan készíti el a friss spenótot főzeléknek. 

Kertem: csapoljunk nyírfavizet!

Még nem késő, hogy nyírfavizet csapoljunk, és érdemes is megpróbálni, hiszen ez a különleges folyadék igazán jótékony hatással van a szervezetre. Marcsi megmutatja, miként fogjunk hozzá. A munka végeztével pedig egy nagyon gyors édességet is készít. A csokoládés minitortákat egy fél órán belül fel is tálalhatjuk, ha a család valamilyen desszertet kíván. 

Kertem: a hortenziák metszése

 

Marcsi ezúttal az egyik legkedvesebb növényével kapcsolatban oszt meg fontos tudnivalókat. Mivel háromféle hortenzia is nő az őrségi kertben, és mindegyiket másként kell tavasszal megmetszeni, nem egyszerű ez a művelet. Hortenzia-rajongók figyelem, ne hagyjátok ki ezt a videót! 
A metszés után Marcsi egy gyors és tápláló fogást is főz, rakott kel készül a konyhájában. 
Kertem: Dughagymák elduggatása és a különféle répamagok vetése

Marcsi elkezdi a kertben a veteményezést. A magasított ágyások földjét komposzttal gazdagítja, majd pedig különféle répamagokat vet, illetve négy féle dughagymát is elduggat. A répák és a hagymák közös ágyásba kerülnek, hogy távol tartsák egymás kártevőit. A munka végeztével Marcsi bányicát készít, egy friss zöldségekkel és különféle sajtokkal teli fogást, mely kiváló reggeli lehet egy ráérős hétvégén. 

Kertem: komposztrostálás

Marcsi igazán boldog, hogy a fagyok elmúltával végre újra a kertben dolgozhat. Mivel tavaly egész évben szorgalmasan gyűjtötte és gondozta a komposztot, az mostanra megérett, így át lehet rostálni, és lehet vele gazdagítani az új ágyásokat. A munka végeztével pedig főz egy finom rizskochot is. 

Kertem – 45. rész

Marcsi idén is megpróbálkozik a batátatermesztéssel, ezúttal új módszerekkel! Aztán egy adag májkrémet is készített, mert a házi változat csak más, mint a bolti!

Kertem – 44. rész

Itt az ideje megnézni, milyen palántákat szeretnétek idén nevelgetni. Marcsi mutatja, miképpen érdmes nekikezdeni!

Kertem – 42. rész

Ebben az epizódban felidéztünk néhány régebbi, kedves pillanatot a Kertem sorozatból, tartsatok velünk! (A videó végén azért egy vadiúj receptet is villantott Marcsi!)

Kertem – 41. rész

Ki mondta, hogy hó alól nem lehet friss zöldséget szedni? Marcsinak sikerült!