„Kalaznón nem sajnáljuk a titkainkat” – speciális módszert teszteltek Norbiék

Élet. Érzés. Kalaznó!
Hogyan lehet jól felújítani egy régi házat és mik a rossz megoldások? Többek között erről is beszélgettek egy szakértővel Norbiék, majd Kalaznóra érkeztek, ahol a gerendák restaurálásán dolgoztak, de azt is elárultak, honnan tudhatjuk, jó állapotú téglákkal dolgozunk-e.
2. évad 5. rész

Bútortól a paradicsomlééig mindenféle kincset találtak Kalaznón az elmúlt hetekben, és (végre) a mennyezet is elkészült!

Komoly gondok akadtak a mennyezet vakolásakor, ráadásul a megoldás sem egyértelmű egyelőre. Lenne ötletetek? Segítsetek Norbinak, írjátok meg nekünk, mi lehet a gond! Jöhetnek a tippek kommentben, emailben, palackpostán – bárhogyan, csak hadd lendüljenek túl az építkezés első nagy kudarcán a fiúk.

A lépcsők elkészülte után már csak az oszlopoknak kellett a helyükre kerülni a kalaznói tornácon. Míg ezt a feladatot sikerült teljesíteni, egy kisebb állatkísérletet és némi restaurátori munkát is végzett a csapat.

Kalaznón a régi tervek szerint kezdték újraépíteni a lépcsőt, ami a főházba vezet. És bár a munka jó egy napot igénybe vett, az eredményért megérte! Aztán a kert titkairól és a kisház jövőbeni sorsáról is hallhattunk.