Így takarékoskodjunk a virágos kertben

Kertem

Marcsi ezúttal tanácsokat ad azzal kapcsolatban, hogyan tudunk egy kicsit takarékoskodni a virágoskertben. Például úgy, hogy begyűjtjük a magokat, így a következő évben nem kell megvásárolnunk ezeket. A munka után ezúttal egy finom és gyors gombaleves készül a konyhájában. 

2. évad 33. rész

Megérkeztek az Őrségbe is az első fagyok, melyek Marcsi kertjét sem kímélték. Megmutatja mi az, ami áldozatul esett az ídőjárásnak, és mi az, ami még bőven kitart a hideg ellenére is. 

A konyhában ezúttal egy csodás körtés pite készül. 

Sütő József kertész még októberben jár Marcsinál, ekkor beszélgettek arról, hogyan érdemes a kerti talajt télen védeni, és milyen feladatok vannak ezzel kapcsolatban az ősz végi időszakban. A munka végeztével pedig  különleges sült burgonya és batáta is készül Marcsi konyhájában. 

Marcsihoz ezúttal vendég érkezik, Sütő József, akivel többek között arra keresik a választ, mi legyen a gyümölcsfákról lehullott levelek sorsa. A munka után egy gyors és egészséges fogást is készít, lazacot és kínai kelt süt. 

Ismét eljött a batátaszüret ideje. Kiderül, hogy a tavalyi kudarc után, vajon Marcsi idén sikeresebb volt-e ezzel a csodás zöldséggel. A konyhájában most borjúszűz készül pikáns szilvamártással. 

Marcsi ezúttal ázalékokat készít gyógynövényekből, és a felhasználásukkal kapcsolatban is ad hasznos tanácsokat. A munka után következik egy recept, ezúttal kelkáposztafőzelék készül a konyhában.

Megéri a nyár végén ültetni egy-egy növényt, mert általuk még a hidegben is élvezhetjük a friss ízeket. Ezt tette Borbás Marcsi, szüretelt most epret, újkrumplit és zsenge édesköménygumót is! A nagy zöldségszüret után készített egy rakott padlizsánt.

Marcsi ezúttal megmutatja a csodálatos hagymatermését. Azzal kapcsolatban is ad tippeket, hogyan érdemes a hagymát tárolni, és miként válhat egy csokornyi zöldség a kamra díszévé. A munka után recept is következik, ezúttal barackos pite készül Marcsi konyhájában.