Marcsi megmutatja legújabb építményt a kertjében, a dupla komposztálót. Természetesen a recept sem marad el, Marcsi konyhájában ezúttal cukkiniprósza készül. 

Tudtátok, hogy az epret a lehető legjobban úgy lehet szaporítani, ha néhány évet rászánunk, és négy ágyást is befogunk? Marcsi ennek titkáról beszélt a mai epizódban. Végezetül egy fantasztikus, barackos krémlevest is készített, mégpedig vajkaramellás ízesítővel és pirított kesudióval. 

Borbás Marcsi megmutatja, milyen tökféléket vetett idén. Megtudjuk, hogyan segíthetjük a beporzók munkáját a bőséges termés érdekében, és az is kiderül, miként érdemes gondozni ezeket a növényeket az ősz folyamán. Marcsi konyhájában ezúttal rakott patisszon készül. 

Marcsi ezúttal a gyepet veszi gondozásba, és tanácsokat ad a füvet érintő őszi munkálatokkal kapcsolatban. A konyhájában ezúttal házi ketchup készül.

Marcsi ezúttal megmutatja, milyen a konyhakert augusztusban, mi terem ilyenkor, és melyek idén a kedvenc növényei. A séta után természetesen recept is következik, ezúttal egy gyümölcsös, túrós piskótatekercs. 

Borbás Marcsi kétféle technikát tanított, amivel szaporíthatjuk a rózsát, aztán az eredményeket is megmutatta! 

Borbás Marcsi bemutatta őrségi rózsakertjét, majd megmutatta, miképp kezdjünk hozzá a rózsa metszéséhez. Ezután egy finom, ropogós bőrű malacsültet is készített!

Egy újabb fantasztikus recept csirkével, szabadtéren elkészítve!