Marcsi egyik kedvenc zöldsége a spárga, így megpróbálkozik otthon is a termesztésével. Megmutatja, milyen lehetőségeink vannak, és mire van szüksége a spárgának ahhoz, hogy sikeresen növekedni és teremni tudjon. A munka végeztével egy karalábéfőzeléket készít, ami ilyenkor, kora nyáron a legfinomabb zsenge, friss karalábéból. 

Marcsi ezúttal a virágoskertben tevékenykedik. Megmutatja gyönyörűen virágzó rhododendronjait és azáleáit, és elmondja, miképpen gondozza őket, hogy minden évben virágba boruljanak. Az is kiderül, mi az a Chelsea chop, és milyen növények esetében érdemes alkalmazni. Az epizód második felében pedig elkészíti kedvenc rakott karfiol receptjét. 

Marcsi ezúttal az üvegházban dolgozik , és mivel rengeteg kérdést kapott ezzel kapcsolatban, ezeket is megválaszolja.

A munkálatok után pedig készít egy fantasztikus, négysajtos gnocchit.

A tél folyamán Marcsi batátapalántákat nevelt, most pedig eljött az ideje, hogy kiültesse őket a permakultúrás ágyásba. Mivel ez egy fagyérzékeny növény, érdemes biztosra menni az ültetésnél, és mindenképpen megvárni a tavaszi fagyok végét, így Marcsi is kivárt, hiszen idén rendkívül szeszélyes az időjárás. A munka végeztével egy igazi vendégváró fogást mutat, ugyanis pitát készít, amit megtölt friss zöldségekkel és érett kecskesajttal. 
A palántákat ÍGY készítette Marcsi, később pedig ÍGY dolgozott velük.

Végre melegszik az idő, így el lehet vetni a cukorborsót. Marcsi megmutatja, hogyan készíthetünk praktikust támasztékot neki, amire majd fel tud futni. A munka végeztével egy spenótos rizottót is készít.

Nehezen indul a kertészek számára az év , a növények az Őrségben is lassan fejlődnek. Marcsi megmutatja, miket vetett eddig, aztán kétféle burgonyát is elvet a permakultúrás ágyásba. Ezután csípős csirkeszárnyakat készít friss zöldsalátával.

Marcsi batátája gyönyörűen kihajtott, így ideje a hajtásokat egyenként elültetni, hogy szép, erős palánta legyen belőlük, és a későbbiekben bőséges termést tudjanak majd hozni. 
A munka végeztével pedig egy villámgyors bögrés mákos sütemény is készül. 
A batátatermesztésről szóló korábbi epizódot itt találjátok.

Marcsi a kertjében található zsályadombot veszi gondozásba. Fontos ebben az időszakban a tápanyagutánpótlás, és persze a locsolás is, ha nagy a szárazság. A munka végeztével megmutatja hogyan készül az osztrák burgonyasaláta.