A magyarok bírják az Erős Pistát

Rákóczi Feri ment és tömte a magyarokba az Erős Pistát – imádták! Tisztán, magában. Volt, aki még egy kanállal kért.

Van-e elég Erős Pista a streetfoodos ételekben? Ennek járt utána Rákóczi Feri. Volt, akinek nagyobb volt, mint az övé!

Magyarország kedvence az Erős Pista, nem hiányozhat egyetlen asztalról sem. De mit szólnak hozzá a külföldiek? Rákóczi Feri megkóstoltatta velük.

Langalló

Langalló

16:40

A csíkmadarasi Zsigmond Malom Fogadóban Gáll Timea és férje, Levente egy talpalatnyi mennyországot őriznek: itt forgattuk Nyári konyha sorozatunk következő adását, melyben Timi és Marcsi langallót sütnek. Igazi, erdélyi kenyérlángost, melyet hajdanán az asszonyok kenyérsütés napján a család számára édes és sós változatban is elkészítettek, belesütve minden szeretetüket és gondoskodásukat. Ezúttal egy tizenöt éves barátság ízei is felsejlenek az örökségül kapott receptben.

Az egyik kedvenc kelttésztás receptünk a rác rétes. Omlós, krémes és nagyon finom. Borbás Marcsi a klasszikus változatot osztja meg a Konyhám sorozatban. Ha még nem készítettétek, azért, ha nálatok is rendszeres finomság, akkor pláne süssétek és fogyasszátok egészséggel!

Újabb klasszikus a hagyományos konyhából: a töltött csirke kiadós és egészséges fogás az egész család számára. Borbás Marcsi Konyhám sorozatában is az egyik legnépszerűbb recept. Készítsétek el ti is – a család garantáltan hálás lesz érte!

Viola néni pogácsája szinte elolvad az ember szájában. Szalafőn mindenki ismeri. Amilyen közismert kelt tésztánk a pogácsa, éppen annyi variációját sütik a magyar nyelvterület különböző részein. A lényeg, hogy omlós, réteges és könnyű legyen. Ha jól sikerül, már csak egy hibája marad: gyrosan elfogy. Egészségünkre!

Igazi jutalomfalat ez az omlós kakós gombóc! Gyermekkori emlékeket idéz, nosztalgiázásra és jófajta beszélgetésekre ösztönöz a családi asztalnál. Készítsétek szeretettel, fogyasszátok egészséggel!

A rántott karaj garantáltan minden magyar családban valaki – inkább többünk – kedvence. Gondos előkésítéssel, nem túl vékonyra szeletelve és figyelemmel sütve, egy szelet rántott karajnak nemcsak a vasárnapi ebédnél, de maradékjának még másnap is örülünk.