Alternatív karácsonyfát otthonra?! – Képekben az idei kedvenceim

Ünnep

Alternatív karácsonyfát otthonra?! – Képekben az idei kedvenceim

Tudtátok, hogy készülhet papírból, faágból, de akár tobozból is?

Az utóbbi években egyre inkább terjednek az alternatív karácsonyfák, amik tökéletes megoldást nyújtanak azok számára, akik szeretnek kreatívkodni, és nem szeretnének sem hagyományos fenyőt, sem műfenyőt venni otthonukba az ünnepi időszakra. 

A különböző inspirációs csoportokat nézegetve  karácsonykor szembejött velem pár ilyen szépség, amik közül a kedvenceimet összegyűjtöttem: 

KARÁCSONYFA PAPÍRBÓL

Kartonból és hullámpapírból is lehet csodaszép karácsonyfát alkotni. 

MAKRAMÉ FA

Amikor meghallja az ember, hogy makramé, akkor rögtön a függőszék jut eszébe, ám ötletes karácsonyfát is lehet belőle készíteni, ahol cuki kiegészítőket  lehet tárolni.

KARÁCSONYFA KÉPESLAPOKBÓL

Mindenkinél vannak otthon régi képek, melyek csodás emlékeket ébresztenek. Egy kis kreativitással ötlets „fát” lehet kreálni belőlük. Láthattunk idén fényképekből kirakott alkotásokat is.

TOBOZ-FENYŐ

Az összegyűjtött tobozokból vagány díszeket és akár fát is lehet csinálni, egy kis ragasztó és spray segítségével.

 
Fotó: Jim Wieland 

DÍSZÍTS LÉTRÁT

Ez is költséghatékony DIY „fa”, amihez csak díszekre és égősorra van szükség.

FAÁGAKBÓL KARÁCSONYFA

Szerezz pár faágat, fűzd össze, aggass rá pár díszt és tekerd körbe égősorral. A faágakat hagyhatod eredeti színén, vagy le is fújhatod spray segítségével mindenféle mintára. 

KARÁCSONYFA FÉNYEKBŐL

A legegyszerűbb alternetív fa, ugyanis elég csak karácsonyfa mintában felrakni a falra.

 

Bár ezek a fák nem jók annyi mindenre, mint egy-egy szokásos fenyő (erről ugye itt írtunk bővebben, kifejte, mi az az öt dolog, amire nem is tudtad, hogy jó a fenyő), és sokak számára azt a pluszt sem hordozzák, amit a karácsonyfa hivatott szimbolizálni (erről pedig itt írtunk), fontos látni, hogy nem mindenkinek van lehetősége, például egy betegség okán, élő fát tartani otthon. A karácsonyi hangulatot pedig szerintem ezek a dekorációk is meghozhatják. 

Ajánljuk még:

Szertefoszlott titkok éjszakája – egy szenteste szomorú története

Az adventi koszorú gyertyái közül már csak egy pislákolt. Fél 12 volt. Csizmát húztunk anyámmal és a sűrű hóesésben ketten indultunk a misére. Alig mentünk néhányszáz métert egymásba karolva, mikor megkérdeztem: Flórát mikor láttad? Erre ő elfordította a fejét, hogy ne lássam az arcán legördülő könnycseppet.

 

Már követem az oldalt

X