Játssz a párkapcsolatodért: kevesebb krízissel élhetünk együtt, egymással, egymásért

SZPSZ

Játssz a párkapcsolatodért: kevesebb krízissel élhetünk együtt, egymással, egymásért

A Házasság hete minden évben emlékeztet bennünket, hogy a kapcsolatokért dolgozni kell. De olykor érdemes ezt a munkát játékos formában elkezdeni! 

A házasság megtartó erejét világszerte felmérések igazolják: tovább maradnak életben a stabil párkapcsolatban, házasságban élő párok – különösen igaz ez a férfiakra. Nyilván, ez a kedvező hatás a párkapcsolat minőségén is múlik, amiért folyamatosan tennie kell mindkét félnek. Ebben segítene a Házasság hete rendezvénysorozat, illetve az a köré épülő programok.

Ezek közül az egyik kedvencünk a tavalyi évben is megszervezett országos párkapcsolatgazdagító játék. Ennek során különböző, jellemzően kreatív és humoros kihívásokban való részvételre bátorítja a párokat a Bízd Rá Magad Szolgálat, hogy tudatosabban, kevesebb krízissel élhessünk együtt, egymással, egymásért...

Tavaly 263 településről 1310 pár regisztrált a Házasság Hetében induló játékra, és a résztvevők között volt húszéves, frissen házasodott résztvevő, ahogyan nyolcvanéves, több mint ötven éve esküdött pár is. Tavaly a pár saját múltjából utazott a jövőtervezés felé egy játékos időutazás során. Az első héten a saját múltjukban keresték az örömteli élményeket, amelyek őket eddig gazdagította, aztán a közös jelen örömteli megéléséről, a minőségi közös időről és a pozitív kommunikációról is szó esett. Az utolsó, negyedik heti feladatban pedig a jövőtervezés kapott szerepet.

A házasság hetéről
A másfél évtizede megrendezett országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Részletek ITT.

Az idei feladatok célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy a párkapcsolatok is folyamatosan változnak, alakulnak és megőrzésükért, gyarapodásukért folyamatosan tenni kell. Az idei Élménytér játék segít a kapcsolatok szakaszhatárainak megismerésében, és abban, hogyan kezelhetik a felek ezeket a helyzeteket úgy, hogy a köztük lévő kötelék mind szorosabbá váljon.

A feladatok végig vezetik a játékosokat azokon a változásokon, amelyeket a nagy, lobogó, elvakító szerelem időszaka után következnek a közös életükben. Hol találják meg mindvégig az összetalálkozáskor felizzó szikrát?

A játékban azok a 18. életévüket betöltő, magyarországi lakcímmel rendelkező párok vehetnek részt, akik 2023. február 19-ig regisztrálnak ezen az oldalon. A játék egyhónapos időtartama alatt négy feladatsoron át „utazik” a pár, amelyeket minden héten vasárnap hirdetnek ki a regisztrált felhasználók részére e-mailben, zárt Facebook-csoportban és a bizdramagad.hu felületén.

Ajánljuk még:

Három kérdés, amit gondolj át összeköltözés előtt

A párkapcsolatok kezdeti, rózsaszín köddel átitatott időszakában nem kérdés, hogy minden időnket együtt akarjuk tölteni a másikkal. De ez még önmagában nem elég ahhoz, hogy összeköltözzünk. Honnan tudhatjuk, ha viszont mégis eljött ennek az ideje?

 

Már követem az oldalt

X