Így változtass a pénzügyi személyiségeden!

Mindenkinek más a személyiségének pénzügyi oldala, de csakúgy mint lelki alkatunkon és rossz tulajdonságainkon, hibáinkon, pénzügyi csiszolatlanságainkon is dolgozhatunk. A siker nem marad el. 

Melyik pénzügyi személyiségtípusba tartozol?
Mint az élet szinte minden területét, pénzügyekkel kapcsolatos döntéseinket is nagyrészt a személyiségünk irányítja. Te is sokszor elgondolkozol rajta, a magatartásod miként befolyásolja az anyagi helyzeted? Pénzügyi személyiségünk megértése az első lépés ahhoz, hogy ki tudjuk alakítani a megfelelő költési, megtakarítási és befektetési hozzáállást. 
Amit a Diákhitelről tudni érdemes
Benjamin Franklin szerint, ha valaki úgy gondolja, hogy a tanulás drága, próbálja ki, milyen drága a tudatlanság. A koronavírus-járvány miatti válság is rávilágított arra, hogy milyen fontos a tudás, a képzettség, a több lábon állás, hiszen világszerte legelőször a legalacsonyabb képzettségű, kölcsönzött munkavállalók veszítették el ideiglenesen vagy véglegesen az állásukat. 
Spórolj az iskolakezdésen: 4 alapszabály szeptemberre

Nehéz időszakot élünk: sok család elköltötte megtakarítása egy részét a nyaralásra, közben már nyakunkon az iskolakezdés. Habár idén a tankönyvek ingyen vannak már majdnem minden évfolyamba járó diáknak, a füzetek és az egyéb taneszközök, a szükséges új ruhák és cipők egy vagyonba kerülhetnek. A következő néhány tipp segíthet, hogy pénztárcakímélő módon legyünk túl ezen az időszakon. 

 

Hogyan tovább? – Pénzügyi tanácsok egy válsághelyzetre
Túl a COVID-19 első hullámán, beszéljünk egy válságálló megtakarítási rendszerről, amit én sok éve használok és minden helyzetben óriási támaszt jelent számomra. Hiába a magas bevétel, jól menő vállalkozás, egy válságálló pénzügyi rendszer nélkül hamar baj lehet.  
5+1 könyv, amit el kell olvasnod, ha befektetsz
Ha van befektetni való pénzed, de nem tudsz sokat a befektetésekről, az Interneten rengeteg információt találhatsz, de azért nem árt egy navigátor az információs dzsungelben: vedd fontolóra a pénzügyi klasszikusok elolvasását! Összeállítottam egy listát a tőzsdei befektetésekkel foglalkozó legjobb könyvekből, amik értékes útmutatásnak bizonyulhatnak, ha javítani akarod befektetési ismereteidet és készségeidet.
10 dolog, amit ingatlanvásárlás előtt kérdezz meg az eladótól
Az otthonunk, egy lakás vagy ház általában életünk egyik legnagyobb befektetése, valami olyan, amibe valószínűleg sok pénzt, időt, energiát ölünk, míg olyan lesz, amilyenre valóban vágyunk. Már a vásárlás előtti időszak is idegtépő lehet, és bár sok mindent megtudhatunk az ingatlanról már azelőtt, hogy pénzt adnánk érte, egy kis extra nyomozómunka plusz nyugalmat jelenthet az esetleges vásárláskor. Mutatom, mire kérdezz rá.
Honnan lehet passzív jövedelmed?
Hosszútávon fárasztó a 8 órás munkaidő?  Létezik egyáltalán paaszív jövedelem? Sokan gondolkodnak el azon, hogy vajon hogyan lehetne könnyebben pénzt keresni, mert vajon a milliomosok hogyan keresnek pénzt még akkor is, amikor alszanak?
 

Már követem az oldalt

X