Minden nemzetnek megvannak a saját, hagyományos karácsonyi ételei: méghozzá nagyon különlegesek! Érdemes egy kicsit megismerkedni velük, netán ihletet kapni egy-egy fogás elkészítéséhez! Körbejártuk hát Európát, hogy kiderüljön, mi kerül a karácsonyi asztalra egy kicsivel arrébb!
Össze sem lehet számolni azt, hogy hány édességhez használunk túrót. Tudjuk azonban, hogy melyik finomság honnan ered, vagy hogy pontosan hogyan készülnek? Most kiderül!
Több olyan étel is van, amelynek jól ismerjük a testünkre gyakorolt hatását, de azt nem tudjuk, miért is hatnak ránk így. Ha azonban tisztába jövünk a folyamatok hátterével, meg is előzhetjük a mellékhatásokat. Különösen várandós és szoptató kismamáknál hosszú a kerülendő ételek listája, hiszen sok minden árthat a babának. Mi van azokban az élelmiszerekben, amelyek természetesek ugyan, mégis különböző mellékhatásokat generálnak, nemcsak kisbabák, hanem felnőttek esetében is?
Olaszország számos csodát ígér, de sajnos egy rövid nyári szabadság nem elegendő ahhoz, hogy minden kincsét megtaláljuk. Gyűjtésünkből kiderül, hogy mit nem érdemes kihagyni, ha az ország északi tájait fedezzük fel.
A túró rendkívül népszerű alapanyag, a rögös túró pedig valódi magyar különlegesség, amit csakis nálunk készítenek. Mégis: sok titkot rejt ez az élelmiszer. Te mennyire ismered?
Londont sokszor emlegetik úgy, mint a második legnépesebb magyar várost. A magyarságtudatot azonban érdemes támogatni és megélni, hogy fennmaradjanak a hagyományok, amiket az anyaországból visznek ki honfitársaink. Ebben segít a londoni Szent István Ház.
A csíráztatás pozitívumairól sokat lehet hallani, de hogy pontosan milyen hatása van az egészségünkre, és hogy hogyan kell nekiállni, azt nem biztos, hogy mindenki helyesen tudja. Utánajártunk a miérteknek, és annak is, hogy – ha megtetszett a csíráztatás gondolata – hogyan vessük bele magunkat ebbe az érdekes botanikai és gasztronómiai kalandba!
Vannak borral kapcsolatos mondások, amiket mindenki ismer és ért, ám olyanból is akad jó néhány, amiről nem feltétlenül hallottunk, és korántsem egyszerű kitalálni, hogy vajon mit jelenthet. Kvízünkkel tesztelheted, hogy tudod-e a válaszokat vagy csupán a bor beszél belőled!
A szánkó ma már csak gyerekes családoknál kerül elő – és örülünk, ha van a télen pár nap, amikor előkerülhet! Arra pedig talán nem is emlékszünk már, egykor milyen fontos jármű volt.
Január elsején sok mindent elhatározhat az ember, ám sok esetben még a hónap végéig sem tartunk ki. Ez a „bukás” nem jelenti azonban azt, hogy fel kell adnunk, amit kitaláltunk!
A megfelelő folyadékfogyasztásról nem lehet túl sokat, de még csak eleget sem beszélni. Pláne akkor, amikor sokan még nem tudják, mikor és miért érdemes funkcionális italokat fogyasztani – ezen változtatnánk jelen írással.
A tejről sokak lemondanak akár meggyőződésből, akár egészségi okokból, ezért évről évre ismertebbek a növényi tejpótlók, ezeket viszont ízük, állaguk, erős allergizáló hatásuk miatt nem kedvelik néhányan. Számukra, és igazából mindannyiunk számára jó hír az, hogy egy magyar cég olyat hozott létre, amit eddig senki más: tojásfehérjéből készítenek különféle tejtermékeket.