7 ország karácsonyi asztala – mit esznek Európában karácsonykor?
Minden nemzetnek megvannak a saját, hagyományos karácsonyi ételei: méghozzá nagyon különlegesek! Érdemes egy kicsit megismerkedni velük, netán ihletet kapni egy-egy fogás elkészítéséhez! Körbejártuk hát Európát, hogy kiderüljön, mi kerül a karácsonyi asztalra egy kicsivel arrébb! 
Miért puffaszt a bab, és miért sírunk a hagymától? – Az ételek kémiájáról
Több olyan étel is van, amelynek jól ismerjük a testünkre gyakorolt hatását, de azt nem tudjuk, miért is hatnak ránk így. Ha azonban tisztába jövünk a folyamatok hátterével, meg is előzhetjük a mellékhatásokat. Különösen várandós és szoptató kismamáknál hosszú a kerülendő ételek listája, hiszen sok minden árthat a babának. Mi van azokban az élelmiszerekben, amelyek természetesek ugyan, mégis különböző mellékhatásokat generálnak, nemcsak kisbabák, hanem felnőttek esetében is?
Tudtad, hogy ez is magyar? – Tojásfehérjéből készít tejtermékeket egy szigetcsépi vállalkozás

A tejről sokak lemondanak akár meggyőződésből, akár egészségi okokból, ezért évről évre ismertebbek a növényi tejpótlók, ezeket viszont ízük, állaguk, erős allergizáló hatásuk miatt nem kedvelik néhányan. Számukra, és igazából mindannyiunk számára jó hír az, hogy egy magyar cég olyat hozott létre, amit eddig senki más: tojásfehérjéből készítenek különféle tejtermékeket.