Zöldséges-babos káposztaleves

Zöldséges-babos káposztaleves

Hozzávalók


  • 50 dkg savanyúkáposzta
  • 25 dkg vörösbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • ízlés szerint só,bors
  • 3 l víz
  • 30 dkg kolbász
  • 5 ek olaj
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek liszt

Elkészítés

  1. Megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával.
  2. Rátesszük a megmosott savanyú káposztát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük vízzel.
  3. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a felkarikázott répákat és a kolbászt, majd a babot.
  4. Amikor megfőttek a zöldségek, besűrűsítjük a liszttel elkevert tejföllel.