Zöldfűszerekkel töltött kézműves camembert rántva, sütőtökpüré, sült kápia

Zöldfűszerekkel töltött kézműves camembert rántva, sütőtökpüré, sült kápia

sütőtökös recept

Hozzávalók


  • 3 ág friss kakukkfü
  • 2 db piros kápia besütve
  • balzsamecet
  • 500 g sütötök
  • só, bors, 2cm gyömbér, chili.
  • tökmag

Elkészítés

  1. A sütőtököt kimagozzuk (magokat elrakjuk, megszárítjuk, majd pirítjuk).
  2. 180 fokos sütőben puhára sütjük.
  3. Ha kész, a húsát kiszedjük, reszelünk bele gyömbért, teszünk bele kis chilit, és ha van otthon, akkor sós citromhéjat.
  4. Összeturmixoljuk nagyon simára.
  5. Kész a pürénk.
  6. A kápia paprikát 200 fokon égettre besütjük, majd még langyosan a héját eltávolítjuk.
  7. A paprika húsát vékony csíkokra vágjuk. Kevés balzsamecettel bepácoljuk.
  8. A camembert ketté vágjuk, és amilyen friss zöld fűszerünk van otthon, megtöltjük.
  9. Ezután bepanírozzuk kétszer és kisütjük forró olajban.
  10. Tálaljuk a pirított tökmaggal, a kápiával és a sütőtök pürével.