
Zöldfűszerekkel töltött kézműves camembert rántva, sütőtökpüré, sült kápia
sütőtökös recept
Elkészítés
-
A sütőtököt kimagozzuk (magokat elrakjuk, megszárítjuk, majd pirítjuk).
-
180 fokos sütőben puhára sütjük.
-
Ha kész, a húsát kiszedjük, reszelünk bele gyömbért, teszünk bele kis chilit, és ha van otthon, akkor sós citromhéjat.
-
Összeturmixoljuk nagyon simára.
-
Kész a pürénk.
-
A kápia paprikát 200 fokon égettre besütjük, majd még langyosan a héját eltávolítjuk.
-
A paprika húsát vékony csíkokra vágjuk. Kevés balzsamecettel bepácoljuk.
-
A camembert ketté vágjuk, és amilyen friss zöld fűszerünk van otthon, megtöltjük.
-
Ezután bepanírozzuk kétszer és kisütjük forró olajban.
-
Tálaljuk a pirított tökmaggal, a kápiával és a sütőtök pürével.