Zöldborsóleves töltelékkel

Zöldborsóleves töltelékkel

leves recept

Hozzávalók


  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb burgonya
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 szál sárgarépa
  • 400 g zsenge zöldborsó
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanálnyi kacsazsír
  • 1 csipet só
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 csirkemáj
  • 3 evőkanál búzadara

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázom és a kacsazsíron megpirítom, majd jöhet rá a felszeletelt fokhagyma. Ezután jöhet a felaprított burgonya, fehérrépa, sárgarépa, majd a zsenge zöldborsó is.
  2. Felöntöm kb 2 liter vizzel és befűszerezem ízlés szerint. Eután hagyom közepes fokozaton puhára főni a zöldségeket.
  3. Eközben elkészítem a tölteléket: A petrezselymet felaprítom, egy tálba teszem, mehet rá egy tojás, egy teáskanálnyi kacsazsír, só, szódabikarbóna, a letiszított és felaprított csirkemáj és kb 3 evőkanálnyi búzadara. Elkezdem összekeverni jó alaposan és hagyom állni amíg a levesben megpuhulnak a zöldségek.
  4. Amikor puha minden egy teáskanál segítségével kis gombócokat formázok és teszem is a levesbe. Ezután kb 10 percet főzöm még és kész is a tartalmas levesem.
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá! :)