
Zöldborsóleves töltelékkel
leves recept
Elkészítés
-
A hagymát felkockázom és a kacsazsíron megpirítom, majd jöhet rá a felszeletelt fokhagyma. Ezután jöhet a felaprított burgonya, fehérrépa, sárgarépa, majd a zsenge zöldborsó is.
-
Felöntöm kb 2 liter vizzel és befűszerezem ízlés szerint. Eután hagyom közepes fokozaton puhára főni a zöldségeket.
-
Eközben elkészítem a tölteléket: A petrezselymet felaprítom, egy tálba teszem, mehet rá egy tojás, egy teáskanálnyi kacsazsír, só, szódabikarbóna, a letiszított és felaprított csirkemáj és kb 3 evőkanálnyi búzadara. Elkezdem összekeverni jó alaposan és hagyom állni amíg a levesben megpuhulnak a zöldségek.
-
Amikor puha minden egy teáskanál segítségével kis gombócokat formázok és teszem is a levesbe. Ezután kb 10 percet főzöm még és kész is a tartalmas levesem.
-
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)