Zalai raguleves

Zalai raguleves

Hozzávalók


  • 80 dkg sertéshús
  • 2 db sárgarépa
  • 1 kisebb db karfiol
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db gombakonzerv
  • 5 ek olaj
  • 2 kk piros fűszerpaprika
  • ízlés szerint só,bors
  • 2 l víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 csipet chili paprika

Elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát meghintjük, piros fűszerpaprikával.
  2. Rátesszük a kockára vágott húst, felöntjük egy kevés vízzel.
  3. Rátesszük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint fűszereket, sózzuk.
  4. Kb. 30 perc után beletesszük a kis rózsáira szedett karfiolt, szeletelt gombát és a spárgababot, karikára vágott sárgarépát. Felöntjük a maradék vízzel.
  5. Mikor puhára főtt a hús,levesszük a tűzről belefolyatjuk a tejszínt, pár percre visszatesszük főni, és elkészült a leves.