Vöröslencsés tárkonyos leves

Vöröslencsés tárkonyos leves

Hozzávalók


  • 1 vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 sárgarépa
  • 3 szál szárzeller
  • 250 g vöröslencse
  • 250 ml paradicsomlé
  • őrölt koriander, fehér bors, füstölt őrölt piros paprika, tárkony
  • római kömény, curry, őrölt kömény, kurkuma, só

Elkészítés

  1. A vöröslencsét folyó víz alatt alaposan átmossuk.
  2. Vöröshagymát apróra vágjuk, fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, megdinszteljük a felkarikázott sárgarépával és a feldarabolt szárzellerrel.
  3. Felöntjük paradicsomlével, a felsorolt fűszerekkel ízesítjük.
  4. Beletesszük a lencsét, majd felöntjük vízzel.