
Vargányával töltött gombóc sült tarjával és fokhagymamártással
családi ünnepi étel
Elkészítés
-
A tarját kevés zsiradékon hirtelen megpiritjuk ha már szép piros kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk . Amig sül a hus addig elkészítjük a vöröshagymából és a vargányából gombapörköltet és hagyjuk kihülni . Közben a burgonyát feltesszük föni ha kész akkor a főtt áttört és kihütött burgonyábol elkészítjük a tésztát a liszttel a zsírral és a tojásokkal az elkészült tésztát kinyujtjuk és felkockázzuk megtöltjük a gomba pörkölttel és gombocokat formázunk belöle forrásba lévö sós vízbe kifözzük addig fözzük amig feljön a víz tetejére és eggyet forr kiszedjük és vágott petrezsemmel megszorjuk és elkészítjük a fokhagymamártást a vajból és lisztböl rántást készítünk felöntjük vizzel bele zuzzuk a fokhagymát sózzuk borsozzuk ésfelöntjük a tejszínnel és készre fözzük