Vargányával töltött gombóc sült tarjával és fokhagymamártással

Vargányával töltött gombóc sült tarjával és fokhagymamártással

családi ünnepi étel

Hozzávalók


  • 1 csokor petrezsejemzöld
  • csipet só
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 evő kanál liszt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 3dkg zsír
  • 1 db tojás és 1db sárgája
  • 30 dkg liszt
  • 1 kg főtt áttört és kihütött burgonya
  • kevés pirospaprika
  • izlés szerint só bors
  • 50 dkg vargánya gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 szelet csontnélküli tarja

Elkészítés

  1. A tarját kevés zsiradékon hirtelen megpiritjuk ha már szép piros kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk . Amig sül a hus addig elkészítjük a vöröshagymából és a vargányából gombapörköltet és hagyjuk kihülni . Közben a burgonyát feltesszük föni ha kész akkor a főtt áttört és kihütött burgonyábol elkészítjük a tésztát a liszttel a zsírral és a tojásokkal az elkészült tésztát kinyujtjuk és felkockázzuk megtöltjük a gomba pörkölttel és gombocokat formázunk belöle forrásba lévö sós vízbe kifözzük addig fözzük amig feljön a víz tetejére és eggyet forr kiszedjük és vágott petrezsemmel megszorjuk és elkészítjük a fokhagymamártást a vajból és lisztböl rántást készítünk felöntjük vizzel bele zuzzuk a fokhagymát sózzuk borsozzuk ésfelöntjük a tejszínnel és készre fözzük