
Ünnepi vinigret a nagymamától
Családi ünnepi recept
Elkészítés
-
Zöldségek előkészítése: a céklát, burgonyát héjastul főzd meg, majd hagyd kihűlni. A céklát és burgonyát kockázd, az uborkát, a káposztát (előtte kinyomkodjuk a levét) és a hagymát apróra vágd.
-
A saláta összeállítása: egy nagy tálban keverd össze a főtt céklát, burgonyát, savanyú uborkát, savanyú káposztát , vörösbabot és a finomra vágott hagymát. Locsold meg az olajjal, majd ízesítsd sóval, borssal és ecettel vagy uborka levével.
-
Ízek összeérése: hagyd a salátát hűtőben legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek és a saláta kellemesen hűvös legyen.
-
Tálalás: friss petrezselyemmel vagy újhagymával díszítheted, önálló salátaként vagy köretként is kínálhatod. Jó étvágyat hozzá!