Ünnepi vinigret a nagymamától

Ünnepi vinigret a nagymamától

Családi ünnepi recept

Hozzávalók


  • só, frissen őrölt bors, ecet vagy uborka leve ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál házi olaj vagy olívaolaj
  • 1 fej lila vagy vöröshagyma
  • ½ csésze főtt vörösbab
  • ½ csésze savanyú káposzta
  • 2-3 db savanyú uborka
  • 2-3 db közepes burgonya
  • 5-6 db közepes cékla

Elkészítés

  1. Zöldségek előkészítése: a céklát, burgonyát héjastul főzd meg, majd hagyd kihűlni. A céklát és burgonyát kockázd, az uborkát, a káposztát (előtte kinyomkodjuk a levét) és a hagymát apróra vágd.
  2. A saláta összeállítása: egy nagy tálban keverd össze a főtt céklát, burgonyát, savanyú uborkát, savanyú káposztát , vörösbabot és a finomra vágott hagymát. Locsold meg az olajjal, majd ízesítsd sóval, borssal és ecettel vagy uborka levével.
  3. Ízek összeérése: hagyd a salátát hűtőben legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek és a saláta kellemesen hűvös legyen.
  4. Tálalás: friss petrezselyemmel vagy újhagymával díszítheted, önálló salátaként vagy köretként is kínálhatod. Jó étvágyat hozzá!