Ünnepi káposztás tepsis tarja

Ünnepi káposztás tepsis tarja

Ünnepi családi recept

Hozzávalók


  • 1,2 kg csontnélküli tarja
  • egy kisebb fej édes káposzta
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • 4 teáskanál borsikafű
  • 4 teáskanál majoranna
  • 2 teáskanál Őrölt kömény
  • 4 teáskanál fűszer paprika
  • 6 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál tejszín

Elkészítés

  1. A tarját beletesszük egy nagy tálba, majd rátesszük az összes hozzávalót a vöröshagyma kivételével. Sózzuk, jól összekeverjük a fűszerekkel.
  2. Ezután lefedjük, és 1-2 órára, de legjobb, ha egy éjszakára, lefedve a hűtőbe tesszük.
  3. Amikor kivettük a hűtőből, a félkarikára szelt hagymát rátesszük, sózzuk.
  4. Egy nagyobb tepsit kiolajozunk, és ráfektetjük a leveleire szedett káposztát. Kb 2-3 réteget.
  5. Majd rátesszük a hagymával összekevert húst.
  6. Letakarjuk benedvesített sütőpapírral, és 210 fokos sütőben kb 70 percig sütjük.
  7. Krumplipürével tálaljuk.