Ünnepi almaszószos sült dagadó
Családi ünnepi recept
Elkészítés
-
Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a dagadót. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalt és serpenyőben lepirítjuk.
-
Az almát cikkekre, a hagymát vastagabb szeletekre vágjuk, beletesszük a kizsírozott tepsibe.
-
A tepsibe öntünk 2 dl vörösbort.
-
A lepirított hússzeleteket egyenletesen eloszlatjuk az almás hagymaágyon.
-
Alufóliával letakarva 160 fokon 2 órát sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon további 20 percet sütjük.
-
A megsült húsokat félre tesszük, a sült hagymát, almát a szafttal összeturmixoljuk.
-
A szószt felforraljuk és liszttel besűrítjük.
-
Készítünk egy krumplipürét amit vajjal, tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval és finomra vágott újhagymával ízesítünk.