Ünnepi almás-fahéjas kuglóf

Ünnepi almás-fahéjas kuglóf

Hozzávalók


  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 db alma
  • 0.5 cs sütőpor
  • 2 kk fahéj
  • 10 dkg áfonya
  • 10 dkg olvasztott fehér csoki
  • 2 ek olaj
  • 1 db narancs
  • 2 db fahéj

Elkészítés

  1. Almákat meghámozzuk és felkockázzuk
  2. Vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük.
  3. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan kikeverjük.
  4. Hozzáadjuk a darabolt almát és az áfonyát.
  5. Vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Amikor megsült, kiborítjuk a munkafelületre, és hagyjuk hűlni.
  7. Tetejére:Olajon felolvasztjuk a csokoládét, leöntjük vele a tészta tetejét.
  8. Amikor megszáradt a csoki, szeletelt narancskarikákkal és fahéjrúddal díszítjük a tetejét.