Tiroli szalonnás gombóc leves

Tiroli szalonnás gombóc leves

leves recept

Hozzávalók


  • petrezselyem
  • zöldség- vagy marhaerőleves
  • petrezselyem
  • só, bors
  • 80 g apróra vágott szalonna vagy sonka
  • 30 g vaj
  • 2 db tojás
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • 400 ml tej
  • 250 g szárított, apróra felvágott zsemle( 5 db)

Elkészítés

  1. Egy zöldséges alapléhez vagy erősebb marhaerőleveshez, de leginkább zöldséges leveshez (sárgarépa, zeller, zöldborsó) kínálom. Vágott snidling vagy petrezselyem nem maradhat el belőle.
  2. Az apróra vágott szalonnát vagy sonkát a vajon zsírjára kisütöm, némi felkockázott hagyma csak dob az ízeken. A száraz zsemlékre öntöm a langyos tejet, jól átkeverem, hogy mindenhova jusson. Hozzákeverem a tojásokat, a zsemlemorzsát, a pirított szalonnás hagymát, petrezselymet. Jól átgyúrom. Ha túl nedves zsemlemorzsával korrigálom. Amikor már jól összeáll nedves kézzel gombócokat formálok belőlük és sós, gyöngyöző forrás mellett kifőzöm.