Tárkonyos csorba leves

Tárkonyos csorba leves

leves recept

Hozzávalók


  • ízlés szerint tárkonyecet
  • 2 dl házi tejföl
  • 1 csokor friss tárkony
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 kanál sertészsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 kisebb tv paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db burgonya
  • 20 dkg zöldbab
  • fél zellergumó
  • 2 db petrezselyem gyökér
  • 2 db sárgarépa
  • 30 dkg sertéslapocka

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk és kevés sertészsíron megdinszteljük, majd hozzárakjuk a felkockázott húst és megpirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal és hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, zöldbabot és felöntjük bő vízzel. A vízbe belerakunk 1 kisebb tv paprikát és egy paradicsomot is. Amikor már majdnem megfőtt a hús és a zöldségek, beletesszük a kockára vágott burgonyát és megfőzzük. 2dl tejfölben elkeverjük a felaprított friss tárkonyt és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a leveshez. Ízlés szerint tárkonyecetet adunk még hozzá és friss kovászos kenyérrel tálaljuk.