
Szoljanka
Leves recept
Elkészítés
-
Megpirítjuk a kockára vágott hagymát és hozzá adjuk a kockára vágott marhahúst és együtt pirítjuk.
-
Hozzá adjuk az aprított fokhagymát és bele tesszük a sűrített paradicsomot, így kevergetük 1-2 percig, majd felöntjük 300 ml zöldség alaplével, ez zsírjára visszapirítjuk.
-
Beletesszük a felkockázott füstölt húst, átforgatjuk a füstölt paprikával, köménnyel, borssal, ha kos színt kapott bele rakjuk a babérlevelet.
-
Újra adunk hozzá most 1 liter zöldségalaplével.
-
Amikor a hús már harapható, de még kemény, bele rakjuk a csíkozott káposztát, kockára vágott zöldségeket és puhára főzzük.
-
Amikor minden megfőtt, beletesszük a csíkozott uborkát, az apróra vágott kapribogyót, felkarikázott olívabogyót és karikára vágott virslit.
-
Rottyantunk rajta még egyet, bele facsarjuk a citrom levét, és a ha kell sózzuk.Végül tejföllel tálaljuk.