Sváb tejfölös bableves

Sváb tejfölös bableves

Leves sváb hagyomány alapján - ecetesen

Hozzávalók


  • 2-3 szál zellerzöld
  • 1 csipet színesbors
  • 1 ek parajdi só
  • 6 ek zsírosabb tejföl
  • 3 ek teljes kiőrlésű alakor ősbúzaliszt
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db sárgarépa
  • 6-7 db babérlevél
  • 1/2 kg fehérbab
  • 2 ek 100% szűrt almaecet

Elkészítés

  1. A beáztatott babot átmossuk és bő vízben feltesszük főni.
  2. Hozzátesszük a babérleveleket és a borsot, zellerzöldet.
  3. Amint felforr, hozzátesszük a karikára vágott zöldségeket.
  4. Ha ez már majdnem puha, akkor besózzuk.
  5. Egy kis tálban a liszthez hozzákeverem a tejfölt és egy minimális vizet (2-3 evőkanál), hogy teljesen csomómentes legyen, és ezt hagyom állni. Az alakorliszt lényege, hogy a finomliszttől sokkal jobb íze / állaga van, és a termesztése teljesen vegyszermentes. Ezért szorgalmazom a receptjeimben a használatát. :)
  6. A habarást akkor kell beletenni, amikor már minden puha és a leves továbbra is forr. A hőkiegyenlítés miatt a levéből teszek a habarásba, ezt összekeverem és hirtelen beleöntöm. 1-2 perc főzés után beleteszem az ecetet is.
  7. Tálalható krumplis pogácsával, vagy sült tortillával, mártogatva.