
Sváb tejfölös bableves
Leves sváb hagyomány alapján - ecetesen
Elkészítés
-
A beáztatott babot átmossuk és bő vízben feltesszük főni.
-
Hozzátesszük a babérleveleket és a borsot, zellerzöldet.
-
Amint felforr, hozzátesszük a karikára vágott zöldségeket.
-
Ha ez már majdnem puha, akkor besózzuk.
-
Egy kis tálban a liszthez hozzákeverem a tejfölt és egy minimális vizet (2-3 evőkanál), hogy teljesen csomómentes legyen, és ezt hagyom állni. Az alakorliszt lényege, hogy a finomliszttől sokkal jobb íze / állaga van, és a termesztése teljesen vegyszermentes. Ezért szorgalmazom a receptjeimben a használatát. :)
-
A habarást akkor kell beletenni, amikor már minden puha és a leves továbbra is forr. A hőkiegyenlítés miatt a levéből teszek a habarásba, ezt összekeverem és hirtelen beleöntöm. 1-2 perc főzés után beleteszem az ecetet is.
-
Tálalható krumplis pogácsával, vagy sült tortillával, mártogatva.