Sütőtökös túrógombóc pirított diómorzsában

Sütőtökös túrógombóc pirított diómorzsában

sütőtökös recept

Hozzávalók


  • 25 dkg 25 dkg sütőtök
  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 2 db tojás
  • 4 csapott ek. zabliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál nyírfacukor
  • 1 csipet só
  • 1 marék dió pirított
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A megsült sütőtök belsejét kikaparjuk, hozzáadjuk az áttört túrót, a tojást, a zablisztet, a sütőport, a cukrot és sót. Jól összekavarjuk. (Ha híg lenne, még tegyünk hozzá zablisztet.)
  2. Közben vizet forralunk, a masszából gombócokat formázunk, és óvatosan beleengedjük a még nem lobogó, forró vízbe. Amikor feljönnek a víz felszínére, merőkanállal óvatosan kivesszük.
  3. 1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a diómorzsát, majd ebbe forgatjuk a gombócokat.
  4. Mellé kínálhatunk sütőtökpürét, de bármilyen gyümölcsöntettel is isteni.