
Sütőtökös torta
Sütőtökös recept
Elkészítés
-
A tésztához a a tojásokat cukorral, olajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a sült, pürésített sütőtököt is. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és sütőporral, majd a tojásos masszához keverjük. Két lapot sütünk a tésztából. 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
-
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a fűszereket, és átkeverjük. Hűtőbe tesszük.
-
A tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk. Egy másik serpenyőben a cukrot megolvasztjuk, rászórjuk a tökmagot, fűszereket és egy kicsit hagyjuk míg karamellizálódik. Sütőpapírra tesszük hűlni. Kihűlés után összetörjük
-
Az egyik tészta lapot lekenjük a krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, ezt vékonyan kenjük le, majd az egészet körben is bevonjuk krémmel. 1 órára hűtőbe tesszük.
-
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit. A lehűtött torta tetejére öntjük, elsimítjuk, majd a torta szélén, körbe szórjuk az összetört, pirított tökmaggal.