
Sütőtökös tiramisu
sütőtökös recept
Elkészítés
-
150 ml espresso-t lehűtöttem és öntöttem bele jól rumot.
-
250 g sütőtököt puhára főztem egy fél narancs levével és reszelt héjával. Pici rumot és fahéjat is adtam hozzá a végén. A receptek mascarpone-t használnak, de én szinte mindig kiváltom azt egy „könnyebb“ sajtkrémmel (350 g), melyet a kihűlt és pépesre turmixolt sütőtökhöz kevertem. Pici tejjel lazítottam a krémen és cukorral édesítettem.
-
A rumos eszpresszóban megmártogattam a babapiskótákat, és formába sorakoztattam. A krém felét rákentem. Reszeltem rá 80%-os csokit, majd ismét egy sor eszpresszós babapiskóta, végül befedtem a sütőtökös krém másik felével. Lezárva hűtőben pihentettem. Tálalás előtt megszórtam cukrozatlan kakaóporral.