Sütőtökös tiramisu

Sütőtökös tiramisu

sütőtökös recept

Hozzávalók


  • cukrozatlan kakaópor
  • némi reszelt keserű csoki
  • babapiskóta
  • pici cukor
  • 350 g mascarpone vagy natúr sajtkrém
  • csipet fahéj
  • pici rum
  • 1/2 narancs leve, héja
  • 150 ml espresso
  • 250 g sütőtök-krém

Elkészítés

  1. 150 ml espresso-t lehűtöttem és öntöttem bele jól rumot.
  2. 250 g sütőtököt puhára főztem egy fél narancs levével és reszelt héjával. Pici rumot és fahéjat is adtam hozzá a végén. A receptek mascarpone-t használnak, de én szinte mindig kiváltom azt egy „könnyebb“ sajtkrémmel (350 g), melyet a kihűlt és pépesre turmixolt sütőtökhöz kevertem. Pici tejjel lazítottam a krémen és cukorral édesítettem.
  3. A rumos eszpresszóban megmártogattam a babapiskótákat, és formába sorakoztattam. A krém felét rákentem. Reszeltem rá 80%-os csokit, majd ismét egy sor eszpresszós babapiskóta, végül befedtem a sütőtökös krém másik felével. Lezárva hűtőben pihentettem. Tálalás előtt megszórtam cukrozatlan kakaóporral.