Sütőtökös tiramisu

Sütőtökös tiramisu

Hozzávalók


  • kb 30 db babapiskóta
  • 3 dl presszó kávé
  • rum/rum aroma
  • 2 ek cukor
  • 500 g mascarpone
  • 4 db tojás
  • 120 g kristálycukor
  • 120 g sütőtökpüré
  • narancshéj
  • őrölt fahéj/szegfűszeg/gyömbér
  • 150 g sütőtökpüré
  • 30 g kristálycukor
  • fél ek étkezési keményítő
  • 2 ek víz
  • 2 dl habtejszín
  • holland kakaópor

Elkészítés

  1. Egy gyorsforralóban összemelegítünk 150 g sütőtökpürét 30 g cukorral, 80 ml vízzel, kevés őrölt fahéjjal és szegfűszeggel. Közben kikeverünk fél evőkanál étkezési keményítőt 2 evőkanál vízzel, majd a sütőtökhöz adjuk. A szószt félretesszük hűlni.
  2. A krémhez 4 tojást 120 g cukorral vízgőz fölött folyamatos kevergetés mellett addig melegítünk, míg a cukor elolvad, majd robotgéppel kihabosítjuk. Egy másik tálban kikeverünk 500 g mascarponét 120 g sütőtökpürével, fél narancs reszelt héjával, őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és őrölt gyömbérrel ízlés szerint. Végül a két masszát óvatosan összeforgatjuk.
  3. 3 dl kávét elkeverünk 2 evőkanál cukorral és kevés rummal/rum aromával.
  4. Egy jénai tálba vagy egy hasonló méretű tepsibe helyezzük először a kávéba forgatott babapiskótákat, ezeket megkenjük a sütőtökös szósz felével, majd a krém felével, és ezt még egyszer megismételjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt tejszínhabbal és holland kakaóporral díszítjük.