
Sütőtökös tiramisu
Elkészítés
-
Egy gyorsforralóban összemelegítünk 150 g sütőtökpürét 30 g cukorral, 80 ml vízzel, kevés őrölt fahéjjal és szegfűszeggel. Közben kikeverünk fél evőkanál étkezési keményítőt 2 evőkanál vízzel, majd a sütőtökhöz adjuk. A szószt félretesszük hűlni.
-
A krémhez 4 tojást 120 g cukorral vízgőz fölött folyamatos kevergetés mellett addig melegítünk, míg a cukor elolvad, majd robotgéppel kihabosítjuk. Egy másik tálban kikeverünk 500 g mascarponét 120 g sütőtökpürével, fél narancs reszelt héjával, őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és őrölt gyömbérrel ízlés szerint. Végül a két masszát óvatosan összeforgatjuk.
-
3 dl kávét elkeverünk 2 evőkanál cukorral és kevés rummal/rum aromával.
-
Egy jénai tálba vagy egy hasonló méretű tepsibe helyezzük először a kávéba forgatott babapiskótákat, ezeket megkenjük a sütőtökös szósz felével, majd a krém felével, és ezt még egyszer megismételjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt tejszínhabbal és holland kakaóporral díszítjük.