
Sütőtökös rolád mascarponés-tejszines krémmel.
Sütőtökös recept
Elkészítés
-
A darált kekszet összekeverjük, sütőporral, fahéj, szegfűszeggel, gyömbérrel. Az egész tojásokat kezdjük felverni, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, majd a vaníliás cukrot is. Jó habosra keverjük. A megsütött és turmixolt sütőtököt állandó keverés mellet, kanalanként tegyük a masszába. Ezután a kekszes keveréket is keverjük bele. A tepsit sütőpapírral béleljük ki, öntsük bele a masszát, simítsuk el, majd szórjuk meg a darabolt dióval. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
-
Egy konyharuhára borítsuk rá, húzzuk le a sütőpapírt, és melegen tekerjük fel, egy rácson hagyjuk hűlni.
-
A vajat, a mascarponét, porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük. A tejszínt habbá verjük és a két krémet összekeverjük.
-
A roládot kitekerjük a konyharuhából (lehet megreped egy kicsit, de az ízén nem változtat) lekenjük a krémmel, majd visszatekerjük. 2-3 órát hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.