Sütőtökös rolád mascarponés-tejszines krémmel.

Sütőtökös rolád mascarponés-tejszines krémmel.

Sütőtökös recept

Hozzávalók


  • rolád hozzávalói: 22 x 35 cm tepsi
  • 3 db tojás nagyobb
  • 150 g porcukor
  • 150 g sütőtök (sütve ,pürésitve)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 kk. fahéj
  • 1/2 kk őrölt szegfűszeg
  • csipet gyömbér
  • 100 g darált keksz
  • 50-100 g durvára vágott dió
  • krém:
  • 150 g mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 50 g vaj

Elkészítés

  1. A darált kekszet összekeverjük, sütőporral, fahéj, szegfűszeggel, gyömbérrel. Az egész tojásokat kezdjük felverni, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, majd a vaníliás cukrot is. Jó habosra keverjük. A megsütött és turmixolt sütőtököt állandó keverés mellet, kanalanként tegyük a masszába. Ezután a kekszes keveréket is keverjük bele. A tepsit sütőpapírral béleljük ki, öntsük bele a masszát, simítsuk el, majd szórjuk meg a darabolt dióval. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. Egy konyharuhára borítsuk rá, húzzuk le a sütőpapírt, és melegen tekerjük fel, egy rácson hagyjuk hűlni.
  3. A vajat, a mascarponét, porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük. A tejszínt habbá verjük és a két krémet összekeverjük.
  4. A roládot kitekerjük a konyharuhából (lehet megreped egy kicsit, de az ízén nem változtat) lekenjük a krémmel, majd visszatekerjük. 2-3 órát hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.