Sütőtökös pöffeteg

Sütőtökös pöffeteg

A fűszerek a karácsonyt idézik, ugyanakkor a maradék sült tököt is fel tudjuk használni. Jól záródó dobozban napokig eláll.

Hozzávalók


  • 37 dkg 00 típusú liszt
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1 Csapott teáskanál sütőpor
  • 1 Csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 púpos teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 púpos teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál szegfűszeg
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál házi vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 16 dkg Áttört sült tök
  • 15 dkg porcukor (a forgatáshoz)

Elkészítés

  1. A porcukrot, vaníliás cukrot és a vajat habosra kavarjuk
  2. Hozzáadjuk a sót, fűszereket, tojást és a tököt.
  3. Utoljára hozzákeverjük a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet.
  4. 4-5 órát, vagy akár egész éjszakát hűtőben pihentetjük.
  5. Kb 2 dkg-os diónyi golyókat csinálunk, melyeket közvetlenül sütés előtt porcukorba forgatunk.
  6. 180 fokos hőlégkeveréses sütőben 12-14 percig sütjük.
  7. A sütőpapíron kihűtjük.
  8. Amíg sül az 1. tepsivel, a többi megformázott gombócot hűvös helyre tesszük.