
Sütőtökös-pekándiós babka
Sütőtökös recept
Elkészítés
-
Az élesztőt felfuttatjuk cukros, langyos tejben. Kimérjük a tészta hozzávalóit (a sütőtökpürével bezárólag) egy tálba, a vajat kivéve és tésztát gyúrunk belőle. A vajat akkor adjuk hozzá, ha már nagyjából összeállt.
-
Nagyon lágy tésztát kell kapjunk (lágyabb, mint a kalács), alaposan kidagasztjuk (géppel 15 perc).
-
Konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük szobahőmérsékleten, körülbelül 1-1,5 óra alatt, vagy hűtőben egy éjszakát hagyjuk kelni.
-
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. A töltelékhez felverjük a tojásfehérjéket a cukorral, majd beleforgatjuk a darált pekándiót, fahéjat, gyömbért, vaníliás cukrot és sütőrumot.
-
Megkenjük a masszával a tésztát, majd feltekerjük minél szorosabban. A feltekert tésztát hosszanti irányban kettévágjuk, majd a két darabot szorosan összefonjuk.
-
Koszorút formázunk a tésztafonatból, sütőpapíros tepsibe helyezzük, lekenjük tojással és 175 fokon aranybarnára sütjük (körülbelül 35-40 percig, sütőtől függően).